vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

IATA: Vraag naar vliegreizen sterk toegenomen, vliegtuigen voller dan ooit

Iata: vraag naar vliegreizen sterk toegenomen, vliegtuigen voller dan ooit

Steeds meer mensen reizen, als gevolg daarvan zaten de vliegtuigen voller dan ooit. De groei van de luchtvaartsector is mede het gevolg van het herstel van de wereldeconomie, aldus brancheorganisatie IATA.

De vraag naar vliegreizen, uitgedrukt in het aantal door passagiers gevlogen kilometers, nam over heel 2017 met 7,6 procent toe. Dat is ruim boven het 10-jarig gemiddelde van 5,5 procent. Het stoelaanbod steeg met 6,3 procent duidelijk minder hard. Gemiddeld was 81,4 procent van de vliegtuigstoelen bezet, een verbetering van 0,9 procentpunt ten opzichte van 2016.

Luchtvaart in Azië ‘booming’

Vooral de luchtvaartmaatschappijen in Azië groeiden sterk, dat geldt ook voor de vraag die met ruim 10 procent toenam. Ook in Europa gingen de zaken voor de wind, daar steeg het passagiersvervoer met meer dan 8 procent. Luchtvaartmaatschappijen in Noord-Amerika daarentegen hadden het moeilijk, toch was er een groei van ruim 4 procent.

De economische vooruitzichten voor 2018 wijzen volgens de brancheorganisatie op een aanhoudend sterke vraag naar vliegreizen. Vliegtickets zullen dit jaar wel wat duurder worden, waarschuwt IATA-topman Alexandre de Juniac. Vooral omdat luchtvaartmaatschappijen hun kosten zien oplopen, onder andere door hogere brandstofprijzen. Zij zullen zich genoodzaakt zien dat door te berekenen in hun tarieven.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739