vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Bezoek uit Indonesië? Reisverzekering verplicht voor Schengenvisum

Bezoek uit Indonesië? Reisverzekering verplicht voor visumaanvraag

Bezoek uit Indonesië? Reisverzekering verplicht voor visumaanvraag

Ben je van plan familie uit Indonesië te laten overkomen? Denk dan aan de verplichte reisverzekering voor je visumaanvraag.

Een reisverzekering voor je Indonesische gasten kun je hier snel en eenvoudig afsluitenl. Over het ‘hoe en wat’ betreffende een reisverzekering en een visumaanvraag voor je Indonesische bezoek, geven we in het onderstaande artikel een uitgebreide toelichting.

Veel Nederlanders hebben familie in Indonesië wonen. Wanneer je familie of vrienden laat overkomen naar Nederland voor een vakantie of familiebezoek, moet er eerst een visum worden aangevraagd.

Visum Kort Verblijf voor Indonesiërs

Een toeristenvisum heet een Visum Kort Verblijf (VKV). Met een VKV mogen je Indonesische gasten maximaal 90 dagen in Nederland of een ander Schengenland verblijven. Een VKV wordt meestal een Schengenvisum of toeristenvisum genoemd.

Visumaanvraag voor Indonesiërs

Een Schengenvisum aanvragen voor Nederland kan via VFS Global:

JAKARTA – Gezamenlijk visumaanvraagcentrum:

 • Kuningan City Mall 1e verdieping, nr. L1-30-32,
 • Jl. Prof. Dr. Satrio Kav.18, Setiabudi, kuningan Jakarta – 12940, Indonesië
 • Website: VFS Global
 • E-mail: info.nlid@vfshelpline.com
 • Telefoon: + 6221 – 30418712 (van 08:00 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 16:00 uur van maandag tot vrijdag behalve op feestdagen van de ambassade).

BALI – Gezamenlijk visumaanvraagcentrum:

 • Benoa-plein, 3e verdieping nr. 14.3 / A, Jl. Doorgeven I
 • Gusti Ngurah Rai No. 21A, Kedonganan, Kuta, Bali – 80361, Indonesië.
 • Website: VFS Global
 • E-mail: info.nlid@vfshelpline.com
 • Telefoon: + 6221 – 30418712 (van 08:00 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 16:00 uur van maandag tot vrijdag behalve op feestdagen van de ambassade).

SURABAYA – Gezamenlijk visumaanvraagcentrum:

 • 10e verdieping, eenheid 11, Graha Bukopin
 • Jl. Panglima Sudirman nr. 10-18
 • Surabaya – 60271, Indonesië
 • Website: VFS Global
 • E-mail: info.nlid@vfshelpline.com
 • Telefoon: + 6221 – 30418712 (van 08:00 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 16:00 uur van maandag tot vrijdag behalve op feestdagen van de ambassade).

Nederlandse ambassade in Jakarta

Familiebezoek in Nederland

Bij een aanvraag voor een bezoek aan familie of vrienden in Nederland, moet je bezoek een aantal documenten kunnen overleggen voor een visumaanvraag:

 • Een gelegaliseerde uitnodiging van degene die bezocht gaat worden (referent/garantsteller), verkrijgbaar bij de gemeente waar de referent woont.
 • Uitnodigingsbrief van de referent met achtergrondinformatie over de relatie met de referent, informatie over het bezoek en een verklaring waarin staat wie er verantwoordelijk is voor de reis- en verblijfskosten.
 • Bewijs van voldoende middelen van bestaan van de aanvrager en/of de referent; van degene die voor de reis- en verblijfskosten betaalt (kopieën van bankrekeningen/bankboekje van de laatste 3 maanden en/of salarisstroken van de laatste 3 maanden).
 • Kopie paspoort en eventuele verblijfsvergunning van de referent en diens echtgeno(o)t(e) en /of te bezoeken familieleden.
 • Werkgeversverklaring of bewijs van inschrijving bij de Indonesische kamer van koophandel.
 • Documenten waaruit de familierelatie blijkt.

Reisverzekering voorwaarde visumaanvraag

Een belangrijke voorwaarde voor Indonesische toeristen, om een visum te kunnen verkrijgen, is een reisverzekering. Bij de visumaanvraag moet de Indonesische visumaanvrager kunnen aantonen dat er een reisverzekering is afgesloten. De geldigheid van deze reisverzekering moet gelijk zijn aan de gehele reisduur. Ook moet de reisverzekering geldig zijn in alle Schengenlanden. De belangrijkste rubrieken zijn repatriëringskosten en medische kosten. De reisverzekering moet medische kosten voor minimaal € 30.000,- dekken.

Reisverzekering ter bescherming garantsteller

Het is wellicht mogelijk dat je jouw Indonesische gast een reisverzekering laat afsluiten in het Indonesië. Een reden kan zijn dat het goedkoper is. Wij raden dit af om een aantal redenen. Door de garantstelling loop jij als garantsteller financieel risico. De reisverzekering is daardoor misschien wel belangrijker voor jezelf, dan voor je Indonesische bezoek. Immers, indien er schade is (bijvoorbeeld een ziekenhuisopname) en de reisverzekeraar betaalt niet uit, draai je zelf voor de kosten op.

Wanneer je in Nederland een reisverzekering voor je Indonesische bezoek afsluit, val je onder het Nederlandse recht en kun je verhaal halen bij een Nederlandse verzekeraar.

Je kunt met Reisverzekeringblog.nl de afspraak maken dat je bij een afwijzing van de visumaanvraag voor je Indonesische gast(en) de premie voor de reisverzekering terug ontvangt.

Travel Risk Insurance Allianz Global Assistance

Ben je op zoek naar een reisverzekering voor je Indonesische gasten die ook reizen buiten Europa dekt. Bijvoorbeeld: vertrek vanuit Indonesië naar Nederland en daarna op vakantie naar Curaçao, dan kan dat ook. Daarvoor kan je de Travel Risk Insurance afsluiten van Allianz Global Assistance, de kosten hiervoor zijn € 3,- p.p.p.d.

Er is ook een mogelijkheid om je Indonesische bezoek te verzekeren tegen annuleringskosten, de kosten hiervoor zijn 5% van de reissom. Er moet dan wel geboekt zijn bij een Nederlandse Touroperator.

Sluit hier een medische reisverzekering voor een visum af

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Premies voor een medische reisverzekering

De premies voor deze reisverzekering zijn gunstig en bedragen € 3,- per persoon per dag (wij kunnen alleen personen t/m 69 jaar verzekeren).

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Dit moet je weten over een medische reisverzekering voor een visum

Wij hebben de belangrijkste feiten nog even overzichtelijk op een rijtje gezet:

 • Moet jouw buitenlandse gast een Schengenvisum aanvragen, dan is een medische reisverzekering verplicht.
 • Jijzelf kunt een visum reisverzekering op deze website  afsluiten voor jouw buitenlandse gast en de premie betalen.
 • De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan een medische reisverzekering voor een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).
 • De polis ontvang je zeer snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag. Je ontvangt ook de polisvoorwaarden.
 • Zolang de polis nog niet is ingegaan kan je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de visumdatum anders blijkt te worden.
 • Als een visum is afgewezen en de polis is nog niet ingegaan, dan wordt de premie teruggestort en vervalt de verzekering.
 • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Dat geldt ook voor medicijnen die men gebruikt.  Controles en een (ziekenhuis)bevalling van een buitenlandse verzekerde zijn daarom ook uitgesloten op deze reisverzekeringen.
 • De medische reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Schengenlanden.
 • Voor je de polis afsluit dien je het dekkingsoverzicht en de polisvoorwaarden te hebben gelezen, zodat je weet waar jouw gast wel of niet voor verzekerd is.

Vragen?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor een visum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739