vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Inkomenseisen garantsteller bij Visum Kort Verblijf (Schengenvisum) per 1 juli 2017

Om een visum kort verblijf aan te vragen (Schengenvisum), moet een visumplichtige buitenlandse gast beschikken over voldoende financiële middelen van bestaan voor de duur van het verblijf in Nederland. Is dit niet het geval dan kan iemand garant staan.

Als een buitenlandse visumplichtige gast zelf niet over voldoende financiële middelen beschikt, kan een persoon in Nederland garant staan. Dit is alleen mogelijk wanneer de garantsteller voldoende duurzaam inkomen heeft. Dit betekent dat de garantsteller moet kunnen aantonen dat hij/zij voldoende inkomen heeft voor een bepaalde tijd.

Het inkomen is een bruto bedrag. Dit is het bedrag dat in de arbeidsovereenkomst of de salarisspecificatie (loonstrook) staat. Op de loonstrook vindt je dit bedrag bijvoorbeeld in het vakje ‘SV-loon’. SV-loon wordt soms ook ‘loon SV’ of ‘(bruto)loon SVW’ genoemd.

Inkomenseisen Visum Kort Verblijf (Schengenvisum) vanaf 1 januari 2017

De bedragen zijn geldig vanaf 1 juli 2017.

  • Echtparen en ongehuwd samenwonenden, volgens Wml norm: € 1690,64 per maand (Wml = Wet minimumloon en minimum vakantietoeslag).
  • Alleenstaande ouders en alleenstaanden, volgens Wml norm: € 1183,44 per maand.

De normbedragen in het kader van Wml worden ieder jaar op 1 januari en 1 juli door de minister van SZW herzien en gepubliceerd in de Staatscourant. De normbedragen zijn dus geldig tot het moment dat een nieuw normbedrag wordt bekendgemaakt door de minister van SZW.

Bron: ind.nl/Documents/WI_2017-7.pdf

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739