vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Internationaal toerisme groeit fors ondanks crisis

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen
Internationaal toerisme groeit fors ondanks crisis

Ondanks de economische crisis blijft het internationale toerisme groeien.

Tegen eind van dit jaar verwacht de World Tourism Organisation (UNWTO) dat het recordcijfer van 1 miljard toeristen zal worden bereikt.

China en Rusland

Vooral Chinezen (+30%) en Russen (+10%) geven steeds meer uit aan reizen. Europa blijft voor deze toeristen de belangrijkste bestemming. De sterkst groeiende bestemmingen waren echter Noord-Afrika (+11%) en Zuidoost-Azië (+9%).

De wereldwijde economische crisis heeft kennelijk geen invloed op het reisgedrag. Het internationale toerisme zit al jaren in de lift. De eerste zes maanden van dit jaar werd er opnieuw een groei van 5 procent geboekt tegenover dezelfde periode vorig jaar. De UNWTO telde 22 miljoen meer internationale bezoekers, goed voor een recordcijfer van 467 miljoen in zes maanden.

Voor de rest van 2012 verwacht de organisatie een groeivertraging. Echter het magische cijfer van 1 miljard bezoekers zou toch worden gehaald, zo klonk het op een forum in Macao (China). “Het blijft een van de weinige sectoren die economische vooruitgang creëren, zowel in industrielanden als in ontwikkelingslanden. Toerisme creëert de banen die we zo hard nodig hebben”, verklaarde secretaris-generaal Taleb Rifai.

Europa blijft het populairst

De sterkste groei in de eerste helft van het jaar, realiseerde Azië (+8%). Vooral Zuidoost-Azië was in trek, maar ook Japan beleefde een sterke opmars van het binnenlandse toerisme na de aardbeving en tsunami vorig jaar. Ook Noord-Afrika (+11%) kende een flink herstel, na de politieke onlusten van vorig jaar. Zuid-Amerika telde op zijn beurt 6% meer toeristen, en behoort ook bij de snelle stijgers.

Europa blijft het meest bezocht continent ter wereld, het internationaal toerisme groeide daar met 4%. In Centraal-Europa was de groei het grootst, voor sommige landen zelfs met meer dan 10%.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739