vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Italië favoriet bij bezoekers Vakantiebeurs

De afgelopen dagen hebben ruim 117.000 belangstellenden de Vakantiebeurs in Utrecht bezocht. Op de beurs geven reisorganisaties en toeristenbureaus uit binnen- en buitenland informatie over vakantiebestemmingen.

De Vakantiebeurs is ook de traditionele start van het nieuwe vakantieseizoen. Een aanzienlijk aantal Nederlanders boekt in deze periode de zomervakantie.

Uit een evaluatie van de organisator blijkt dat de bezoekers dit jaar vooral geïnteresseerd waren in verre bestemmingen. De meeste aandacht ging uit naar Azië en met name naar Indonesië, Thailand, Vietnam en Maleisië. Daarna volgen Europa en Nederland. In Europa gaan bezoekers het liefst naar Italië, Frankrijk, Spanje en Duitsland. Nederlandse vakantiegangers verwachten dit jaar gemiddeld 3100 euro te gaan uitgeven aan vakanties.

Geen daling aantal vakanties meer

Uit een eerder onderzoek van NBTC-NIPO Research bleek dat Nederlanders in 2015 evenveel vakanties gaan ondernemen als in 2014. Daarmee komt een eind aan de lichte dalingen van de afgelopen twee jaar. Echt herstel van de vakantiemarkt zal echter nog wat langer op zich laten wachten. Uit het onderzoek blijkt dat ruim 70% van de Nederlanders dit jaar op vakantie wil gaan. Vergeleken met vorig jaar betekent dat een daling van zo’n 1,5 procentpunt. Van de Nederlanders die op vakantie willen, geeft het overgrote deel (ruim 60%) aan even vaak als vorig jaar te willen gaan. De groep die vaker wil gaan is echter voor het eerst sinds jaren weer groter dan de groep die minder vaak wil gaan.

Veiligheid

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken waarschuwde bij de opening van de beurs dat Nederlanders op hun hoede moeten zijn tijdens hun vakantie. Ze moeten wat hem betreft voor vertrek de reisadviezen van Buitenlandse Zaken lezen, die nu ook op een app te vinden zijn. Verder wees hij erop dat ze zich online kunnen registreren, zodat het ministerie hen kan informeren over het land waar ze verblijven.

Koenders wees erop dat we in een wereld leven “waarin veiligheid niet vanzelfsprekend is” en waarin het buitenland door internettickets erg dichtbij is gekomen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739