vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Italië in opkomst als wintersportbestemming

Italië in opkomst als wintersportbestemming

Komend weekend reizen vele honderduizenden Nederlanders af naar de wintersportgebieden. Waar zijn ze het beste af? Met wie gaan ze en hoe regelen ze het avondeten?

Vakantiebeoordelingssite Zoover dook in de beoordelingen van ruim 45.000 wintersporters en brengt de voorkeuren in kaart.

Wintersport in Italië

Italië is duidelijk in opkomst als kwalitatieve wintersportbestemming. In het jaarlijkse wintersportonderzoek klimt het Zuid-Europese land twee plaatsen ten koste van Zwitserland en Duitsland. Oostenrijk blijft de nummer 1 maar boet wel in op een aantal aspecten.

Nederlanders waarderen de wintersport in Oostenrijk gemiddeld nog steeds het best. Oostenrijk scoort vooral hoog op après-ski en kindvriendelijkheid. Voor meer uitdaging op de piste zijn de gebieden in Frankrijk de beste keus. Beginnende skiërs zijn goed af in de minder hoge en grote gebieden van Duitsland en Tsjechië.

Ook dit jaar lijkt Oostenrijk weer de populairste bestemming. Uit aanvullend onderzoek blijkt dat meer dan 55% kiest voor wintersport in Oostenrijk. Frankrijk geldt als de nummer 2 qua populariteit.

Met wie gaan we?

Komend weekend zit de auto naar het skigebied het vaakst gevuld met familieleden. Meer dan 40% gaat met het eigen gezin, uitgebreid met familieleden. Ruim 25% gaat met departner en zo’n 20% kiest ervoor om met vrienden op wintersport te gaan. We verblijven het liefst in een hotel gevolgd door een appartement en pension.

All inclusive eten lijkt ook op wintersport steeds meer in trek. Zo’n 31% kiest voor half pension of all-inclusive. Toch kookt nog zo’n 33% vrijwel iedere dag zijn eigen prakkie en kiest bijna 30% ervoor om bijna iedere dag uit eten te gaan.

Ischgl beste après-ski bestemming

Nederlanders zijn het meest te spreken over de après-ski in Oostenrijk. In de top-10 vinden we bijna alleen maar Oostenrijkse plaatsen. Voor het eerst komt er een Franse plaats de top-10 binnen, namelijk Val Thorens. Ischgl komt als nummer één après-ski plaats uit de bus. De après-ski wordt dan ook gewaardeerd met gemiddeld een 9.0. Mayrhoven en Saalbach-Hinterglemm vullen de top 3 aan met elk een 8.7.

Voor uitdagendste pistes naar Frankrijk

De Franse skigebieden bieden de meeste uitdaging voor gevorderden. De vaak grote gebieden met meer dan 300 kilometer piste staan garant voor veel afwisselende afdalingen. Het aaneengesloten skigebied van Tignes en Val d’Isère -Espace Killy-wordt in de beoordelingen geroemd om de grote hoeveelheid pistes die je onmogelijk in een week kunt bedwingen. Dit gebied neemt dan ook plaats nummer één in in de eindrangschikking.

Het bij Nederlanders zeer populaire Les Trois Vallées met Val Thorens als belangrijkste plaats bekleedt de tweede plaats. Het Oostenrijkse Ischgl maakt de top-3 compleet met een 9.0.

Afstand tot piste belangrijkste factor

Bij de keuze voor de juiste accommodatie is de afstand tot de piste het belangrijkste selectiecriterium. In volgorde van belangrijkheid:

  • Afstand tot de piste
  • Sfeervolle accommodatie / plaats
  • Aantal kilometers piste
  • Gletsjer in de buurt / sneeuwzekerheid
  • Voldoende ruimte in accommodatie
  • Voldoende stoeltjesliften versus sleepliften
  • Dichtbij uitgaansgelegenheden

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739