vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Kortlopende reis- en bagageverzekering met annuleringsdekking v.a. €1,50 per dag

Kortlopende reis- en bagageverzekering met annuleringsdekking

Ga je af en toe op vakantie? Dan is de kortlopende reis- en bagageverzekering van Allianz Global Assistance een goede keuze. Het is mogelijk om de kortlopende reisverzekering aan te vullen met een annuleringsdekking. Je bent al vanaf €1,50 per dag in de Europa verzekerd, inclusief een bagagedekking tot € 4.000 voor beschadiging, verlies of diefstal van je reisbagage.

Wanneer je schade claimt aan je reisbagage, vergoedt Allianz Global Assistance de schade tot een bepaald bedrag. Dit bedrag is terug te vinden in het dekkingsoverzicht van de kortlopende reisverzekering. Onder schade worden de volgende gebeurtenissen verstaan:

 • diefstal;
 • verlies;
 • vermissing;
 • beschadiging.

Je kan de reis- en bagageverzekering afsluiten voor reizen binnen de Europa, inclusief de landen om de Middellandse zee, wereld exclusief Canada en de Verenigde Staten en wereld inclusief Canada en de Verenigde Staten.

Reis- en bagageverzekering

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen of tijdens je vakantie. Een reisverzekering bestaat uit rubrieken, bij Allianz Global Assistance kan je kiezen welke je wel en niet wil verzekeren. De volgende rubrieken zijn onderdeel van een reisverzekering:

 • Bagage – Je reisbagage is verzekerd tegen beschadiging, verlies en diefstal.
 • SOS kosten en extra kosten – Deze rubriek dekt o.a. de extra kosten die de verzekerde moet maken bij ziekte, ongeval of overlijden van de verzekerde zelf, een reisgenoot of een familielid. Hierbij kan onder meer worden gedacht aan extra verblijfkosten (door ziekte kan men niet naar huis) of extra reiskosten (door ziekte van een familielid moet de vakantie worden afgebroken en een duurdere vlucht worden geboekt), een gipsvlucht naar huis of een helikopterredding.
 • Medische kosten – Je bent volledig verzekerd tegen medische kosten in het buitenland, dat geldt ook voor privé-klinieken. In het buitenland kunnen de tarieven voor een medische behandeling fors afwijken van het Nederlandse tarief. Voor sommige behandelingen geldt in het buitenland zelfs een tienvoud van het Nederlandse tarief.
 • Wintersport/bijzondere sporten – Het beoefenen van wintersport en een aantal andere bijzondere sporten (zoals paragliding, raften, abseilen en bergbeklimmen) is bij veel verzekeraars uitgesloten. Dit betekent dat eventuele schade tijdens het beoefenen van de uitgesloten sport de verzekering geen dekking biedt. Je moet bij wintersport of bijzondere sporten deze rubriek meeverzekeren.
 • Geld – Neem je veel contant geld mee dan is deze rubriek van belang.
 • Automobilistenhulp – Deze rubriek biedt niet alleen dekking voor personenauto’s, maar ook voor kampeerauto’s, motoren en scooters en dekt onder meer het uitbetalen van arbeidsloon bij een reparatie langs de weg, het toezenden van onderdelen en de huurkosten van een gelijkwaardig vervoermiddel, wanneer niet verder gereden kan worden.
 • Ongevallen – De rubriek ongevallen voorziet de verzekerde of diens nabestaanden van een eenmalige geldelijke uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit.
 • Reisrechtsbijstand – Dekt de kosten die de verzekerde moet maken voor juridisch advies of juridische bijstand.

Annuleringsdekking: Financiële vergoeding voor annuleringskosten

Allianz Global Assistance biedt je de mogelijkheid jouw reisverzekering uit te breiden met een annuleringsdekking. Een reis- bagageverzekering inclusief annuleringsdekking dus. Helemaal compleet! Zo betaal je geen dubbele poliskosten en hoef je maar één keer een verzekering af te sluiten. Voor een standaard annuleringsdekking betaal je 5,9% van de reissom en voor de dubbel-zeker dekking 6% van de reissom.

Met de annuleringsverzekering ben je, voor je op reis gaat, verzekerd als je onverwacht je vakantie moet annuleren. Ook vergoedt de annuleringsverzekering (een deel van de) reissom bij het tussentijds afbreken van de vakantie. Met de dubbel-zeker variant krijg je zelfs de hele reissom vergoed, tot maximaal het verzekerd bedrag, als je tijdens je reis terug moet naar Nederland!

Heb je nog geen kortlopende reis- en bagageverzekering? Sluit hem hieronder af!

Voordelen van de kortlopende reis- en bagageverzekering

 • Goedkoop en goed: Al vanaf €1,50 per dag verzekering in Europa (inclusief bagagedekking)
 • Wereldwijd eigen alarmcentrales: professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je basis zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 • Bij Allianz Global Assistance: Kinderen tot en met 4 jaar gratis.
 • Eenvoudig meeverzekeren van bijzondere sporten en wintersport.
 • Handig en voordelig: annuleringsdekking meeverzekeren

Vragen?

Heb je een vraag over een reis- en bagageverzekering? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739