vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Kortlopende reisverzekering Turkije met uitgebreide bagagedekking

reisverzekering Turkije
Reisverzekering Turkije

Een voordelige kortlopende reisverzekering voor Turkije kan je hier snel en voordelig afsluiten. Een reisverzekering voor Turkije met uitgebreide bagagedekking voor verlies, diefstal en beschadiging heb je voor €1,50 per dag.

De kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance zorgt ervoor dat je hulp krijgt bij ziekte, ongeval of overlijden van jou, je reisgenoten of familieleden die thuis zijn gebleven. De reisverzekering voor Turkije is uit te breiden met verschillende dekkingen die passen bij jouw reisgedrag. Zo kan je gemakkelijk en voordelig jouw reisverzekering uitbreiden met een annuleringsverzekering voor Turkije. Ga je naar Turkije op vakantie? Dan is Europadekking voldoende. Turkije valt bij Allianz Global Assistance onder de Europadekking.

Je bent verzekerd bij Allianz Global Assistance de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld met het Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam. Een uitstekende keuze als je naar Turkije op vakantie gaat.

Reisverzekering voor Turkije

Turkije heeft prachtige steden zoals Istanbul, Ankara en Alanya, die veel bezienswaardigheden hebben. Maar ook steden zoals Belek, Bitez, Bodrum, Dalyan en Finike spreken tot de verbeelding omdat je er een heerlijk tijd kan hebben onder een stralende zon. Andere mogelijkheden zijn de vakantieplaatsen Gumbet, Icmeler, Kemer, Kusadasi, Marmaris en Side. Turkije heeft de Nederlandse vakantieganger dan ook veel te bieden. Om volop te genieten van je vakantie in Turkije kies je natuurlijk ook voor een goede reisverzekering, die kan je hier gemakkelijk afsluiten. De polis ontvang je direct per e-mail.

Wat is de Covid-19 dekking op de Turkije reis- en annuleringsverzekering?

Met de Covid-19 dekking van Allianz a je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra gratis dekking op de reis- en annuleringsverzekering:

Voor de reisverzekering geldt dat je:

 • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming. Zelfs als, op de dag van vertrek, het reisadvies oranje is. En uiteraard alleen als medische kosten zijn meeverzekerd.
 • Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen. Op het clausuleblad ‘Extra reis- en verblijfskosten’ staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding.*
 • Geen extra premie betaalt voor de Covid-19 dekking.

Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je:

 • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
 • Annuleringskosten vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
 • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

*Deze vergoeding ontvang je alleen als je afreist naar een land dat op de dag van vertrek een groen of geel reisadvies heeft gekregen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wat kost een reisverzekering voor Turkije?

Wij bieden je de goedkoopste kortlopende reisverzekering met bagagedekking voor heel Europa vanaf: €1,50 per dag en dat is inclusief de bagagedekking tot € 4.000,- bij verlies, diefstal of beschadiging van je reisbagage. Bij Allianz Global Assistance zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekert op de tijdelijke reisverzekering.

Heb je nog geen kortlopende reis- en annuleringsverzekering voor Turkije? Sluit hem hieronder af!

Dekking bijzondere sporten in Turkije

Ga je in Turkije aan bijzondere, extreme of gevaarlijke sporten doen? Deze zijn gemakkelijk mee te verzekeren. Kies voor de dekking bijzondere sporten. Bijzondere sporten zijn onder andere: Kitesurfen, bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen en zweefvliegen. Je kan dan in Turkije jouw sport beoefenen en je bent goed verzekerd.

De voordelen van de kortlopende reisverzekering voor Turkije

 • Gunstige premie. Je ontvangt direct de polis voor Turkije per e-mail.
 • Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 • Bij Allianz Global Assistance: kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd.
 • Eenvoudig meeverzekeren van bijzondere sporten en wintersport.

Uitstekende dekking en hulp bij problemen in Turkije

Allianz Global Assistance is ’s werelds grootste reisverzekeraar. Met alarmcentrales in 34 landen wereldwijd. En een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners. Allianz Global Assistance weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Maar waar je je ook bevindt, als je belt word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Kortlopende reisverzekering Allianz
Dekkingsoverzicht kortlopende reis- en annuleringsverzekering
S.O.S. hulpverlening
Hulp en ondersteuning bij ziekte ongeval en overlijdenKostprijs
Reis- en verblijfskosten bij ziekte ongeval en overlijdenReiskosten: Kostprijs
Reiskosten bij overlijden/levensgevaar familieKostprijs
Repatriëring (o.a. ambulancevlucht)Kostprijs
Huurkosten vervangend vervoer per dag€ 125,-
Huurkosten vervangend vervoer, max. per verzekeringsbewijs € 1.250,-
Opsporings- en reddingkosten€ 50.000,-
Reisongevallen
Bij overlijdenMax. € 25.000,-
Bij algemene invaliditeitMax. € 75.000,-
Reisbagage
Reisbagage totaal€ 4.000,-
Foto-, film-, video- en computerapparatuur€ 2.000,-
Telecommunicatieapparatuur (o.a. mobiele telefoon) € 175,-
Contactlenzen en brillen€ 500,-
Reisdocumenten (o.a. paspoort, rijbewijs, tickets) Kostprijs
Eigen risico per persoon per gebeurtenis€ 50,-
Extra dekking
Vervangende kleding en/of toiletartikelen€ 350,-
Schade logiesverblijven€ 350,-
Medische kosten
Dokters- en ziekenhuiskosten buitenlandKostprijs
Dokters- en ziekenhuiskosten Nederland€ 500,-
Nabehandelingskosten in Nederland € 1.000,-
Dit is slechts een beknopt overzicht. Raadpleeg voor een uitgebreid overzicht de verzekeringsvoorwaarden.

Meeste gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor Turkije

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat valt er onder de reisverzekering voor Turkije?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Tot wanneer kan ik een reisverzekering voor Turkije afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Is bagage ook meeverzekerd?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Moet ik voor Turkije Europadekking of werelddekking afsluiten?

Turkije valt bij ons onder de Europadekking. De Europadekking is erg uitgebreid en is meer dan Europese landen. Ook de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee en Rusland (tot de Oeral en de Kaukasus) vallen onder de Europadekking. De rest valt onder werelddekking.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een
deel de medisch noodzakelijke kosten in Turkije en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door deze reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder deze reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739