vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Wat is voordeliger: een kortlopende of een doorlopende reisverzekering?

Wat is voordeliger: een kortlopende of een doorlopende reisverzekering?

In 2010 had 88% van de Nederlanders tijdens een vakantie in het buitenland een reisverzekering. Het gaat daarbij meestal om een doorlopende reisverzekering; de kortlopende variant wordt veel minder afgesloten.

MoneyView: verschillen aflopende en doorlopende reisverzekering

In 2010 was 78% van de vakanties in het buitenland gedekt met een doorlopende reisverzekering en 10% met een aflopende reisverzekering (Bron: NBTC-NIPO). MoneyView, een onafhankelijk onderzoeks- en benchmarkinstituut, onderzocht de verschillen tussen de aflopende en doorlopende reisverzekering.

Voordeligste keuze afhankelijk van gezinssamenstelling

Uit het onderzoek blijkt dat de voordeligste keuze afhankelijk is van de gezinssamenstelling en het aantal vakanties per jaar. Vaak wordt aangenomen dat een doorlopende reisverzekering al heel snel voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering die enkel voor de duur van één vakantie gesloten wordt.

Omslagpunt

In de praktijk ligt het omslagpunt waarschijnlijk verder weg dan de meeste mensen zich realiseren. Uit het onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat voor een alleenstaande een doorlopende reisverzekering voordeliger wordt ten opzicht van een aflopende reisverzekering bij ten minste twee vakanties per jaar, waarvan één wintersportvakantie.

De reden hiervoor is dat bij de kortlopende reisverzekering de dekking precies afgestemd wordt op de betreffende vakantie; bij een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking wordt er in principe het hele jaar betaald voor die dekking, terwijl dit bij de aflopende variant alleen door die specifieke vakantie gebeurt.

In het algemeen geldt dat een doorlopende verzekering voor een gezin met kinderen al na 2 vakantieweken per jaar voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Bij een stel ligt het omslagpunt meestal ongeveer op 3 weken per jaar en bij een alleenstaande op 3 à 4 weken.

Sluit hier een reisverzekering af

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739