vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Laatste jaar vergoeding wereldwijde zorgkosten basisverzekering

In 2016 ben je nog vanuit de basiszorgverzekering verzekerd tegen medische kosten buiten de EU. Dat gaat volgend jaar veranderen en zal daarom gevolgen hebben voor je reisverzekering.

Vanaf 2017 vergoedt het basispakket mogelijk alleen nog medische kosten gemaakt binnen de landen van de EUR en EER tegen Nederlands tarief. Volgens het kabinet hoeven zorgkosten die buiten de EU en EER gemaakt worden niet collectief door alle verzekerden te worden betaald. Dit moet een besparing van 60 miljoen euro per jaar opleveren.

Als dit voornemen definitief wordt ben je niet meer automatisch verzekerd voor medische kosten buiten de landen van de EU en EER. Naar verwachting kunnen consumenten zich buiten deze landen verzekeren via de aanvullende zorgverzekering of de dekking geneeskundige kosten. Zodra er meer bekend is, informeren wij je hierover.

Bron: Europeesche Verzekeringen

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739