vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Lange wachttijden Londense vliegveld Heathrow jaagt toeristen weg

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen De wachttijden voor paspoortcontrole op het Londense vliegveld Heathrow zijn zo extreem lang, dat Britse parlementsleden vrezen dat toeristen daardoor zullen wegblijven.

De vertragingen liggen gevoelig omdat in juli in Londen de Olympische Spelen beginnen.

De afgelopen dagen was het weer goed mis op Heatrow. Passagiers stonden één tot drie uur in de rij voor de paspoortcontrole. De parlementariërs eisen dat er nu snel iets gebeurt: meer douaniers of anders versoepeling van de controle. Elf luchtvaartmaatschappijen, waaronder British Airways en Virgin Atlantic, hebben vorige week een officiële klacht ingediend over de vertragingen.

Uitgebreide paspoortcontrole

Een onderzoekscommissie concludeerde eerder al dat er grote problemen zijn met de zogenoemde ‘intensieve paspoortchecks’. Bij aankomst op Heathrow worden de paspoorten van alle passagiers uitgebreid gecontroleerd.

De Britse regering ontsloeg in november het hoofd van de grenscontrole omdat hij de paspoortcontrole op eigen initiatief had versoepeld. Hiermee wilde hij de wachttijd bekorten.


Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739