vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Liechtenstein treedt toe tot Schengengebied

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten

Sinds vandaag maakt ook Liechtenstein deel uit van het paspoortvrije Schengengebied, aldus een besluit van de Europese Commissie.

Bezoekers van het dwergstaatje tussen Oostenrijk en Zwitserland hoeven in de regel niet meer hun reisdocumenten te tonen. Buitenlandse toeristen van buiten Europa, maar in het bezit van een Schengenvisum, kunnen nu ook zonder problemen naar Liechtenstein reizen.

Verdrag van Schengen

Het eerste verdrag van Schengen werd op 14 juni 1985 getekend door Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Liechtenstein zette eind februari 2008 de eerste officiële stap richting toetreding. Het Schengengebied omvat nu 22 lidstaten van de Europese Unie en vier niet-lidstaten (Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein).

Vorstendom Liechtenstein

Het Vorstendom Liechtenstein is een dwergstaatje met slechts 34.000 inwoners, in het midden van Europa. Het wordt begrensd door Zwitserland in het westen en zuiden en Oostenrijk in het oosten. Het bergachtige land is populair bij wintersporters. Verder is Liechtenstein een bekend belastingparadijs.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739