vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Luchthavens in België gaan identiteit van passagiers strenger controleren

Luchthavens in belgië gaan identiteit van passagiers strenger controleren

Op de luchthavens in België gaan de vliegtuigmaatschappijen vanaf 1 januari de identiteitsdocumenten van passagiers, zoals een paspoort, vergelijken met de naam op de instapkaart. Dat gebeurt bij de gate tijdens het boarden.

Deze zogenaamde conformiteit check was al van toepassing voor vluchten buiten het Schengengebied, maar wordt voortaan ook uitgevoerd voor alle vluchten die vanuit België vertrekken.

Sinds vorig jaar augustus zijn luchtvaartmaatschappijen al verplicht om de gegevens van hun passagiers door te sturen naar een centrale databank – de Passagiersgegevensbank – zodat deze geanalyseerd kunnen worden.

De maatregelen maken deel uit van de strijdt van de Belgische regering tegen terrorisme. Bij de identiteitscontrole, op het moment dat de passagiers aan boord gaan, worden naam en voornaam op de instapkaart vergeleken met de naam en voornaam op de paspoort of identiteitskaart.

Lees meer bij de bron: www.zakenreisnieuws.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739