vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

‘Luchtvaartmaatschappijen mogen besparen als daardoor de ticketprijs daalt’

vliegtuig-personeel

Vliegtuigpassagiers hebben geen moeite met nieuwe besparingsmogelijkheden bij luchtvaartmaatschappijen zolang de ticketprijs daalt.

Ruim 36% van de respondenten geeft aan het geen probleem te vinden om meer zichtbare reclame tegen te komen in het vliegtuig: een kans die alleen low budget maatschappijen momenteel aangrijpen, dit blijkt uit een onderzoek van online reisorganisatie Weflycheap.nl.

Meer zichtbare reclame in het vliegtuig is niet direct een bezuiniging, maar wel een kans voor de gevestigde airlines om extra inkomsten te genereren om zo de ticketprijs te laten dalen.

Bovendien vindt één derde van de consumenten het gratis eten & drinken in het vliegtuig niet meer van deze tijd. Ze betalen er liever zelf voor, ook bij vluchten met een verre bestemming. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat een groot deel van de consumenten best standaard wil bijbetalen voor ruimbagage.

Ruim 14% van de respondenten vindt dat piloten te veel in de watten worden gelegd en is voorstander van lagere lonen. Als dat extra stakingen tot gevolg heeft, wordt dit geaccepteerd zolang de prijs van de tickets maar daalt.

Impopulaire maatregelen zijn het minder schoonmaken van het vliegtuig, betalen voor het toilet tijdens de vlucht en elk uur een sales pitch van 5 minuten tijdens de vlucht.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739