vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Marechaussee op Schiphol geeft steeds meer noodpaspoorten uit

Marechaussee geeft steeds meer noodpaspoorten uit

Marechaussee geeft steeds meer noodpaspoorten uit

Op Schiphol staan en er achter komen dat je geen paspoort bij je hebt? Het lijkt niet logisch, maar het komt steeds vaker voor. De Marechaussee heeft haar handen vol aan vergeetachtige reizigers, zo schrijft BNR nieuwsradio.

In augustus is het dan ook topdrukte bij het Bureau Nooddocumenten op Schiphol, waar tijdelijke reisdocumenten oftewel noodpaspoorten worden uitgegeven. De Koninklijke Marechaussee laat aan BNR weten dat reizigers steeds vaker vragen om een noodpaspoort. Dat aantal steeg de afgelopen jaar met met ruim 9 procent.

Op Schiphol werd vorig jaar 8.600 noodpaspoorten verstrekt. Dit jaar (tot en met 8 augustus) zijn er al 5.794 tijdelijke paspoorten uitgegeven. De Koninklijke Marechaussee verwacht ook dit jaar weer een stijging.

Slordigheid kost geld, voor een noodpaspoort moet je direct € 46,61 afrekenen en het document is maar voor één reis geldig. Verder moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Om een aanvraag voor een noodpaspoort te kunnen doen, moet je onderstaande stukken overleggen:

  • Een bewijs dat je de reis niet kan uitstellen. Dit kan je aantonen met bijvoorbeeld vliegtickets en hotelreserveringen.
  • Een recent gewaarmerkt afschrift basisregistratie personen (BRP) met daarop de vermelding van uw nationaliteit, in een envelop. De envelop dient door de gemeente gesloten en verzegeld te zijn. Gewaarmerkt betekent dat het document gelijk is aan het origineel.
  • Een gewaarmerkte kopie van uw recente aanvraag van een nieuw reisdocument (RAAS-formulier), in een envelop. Ook deze envelop dient door de gemeente gesloten en verzegeld te zijn.
  • Andere reisdocument(en), als je die hebt.
  • Een geldig legitimatiebewijs, zoals een geldig Nederlands rijbewijs.
  • Een recente pasfoto die voldoet aan de pasfoto-eisen.
  • Als jij je reisdocument kwijt bent: een gewaarmerkte kopie van het proces-verbaal van de aangifte van vermissing.

Een noodpaspoort is niet geschikt als legitimatie en ook niet geldig voor de Verenigde Staten, dan heb je pech en kan je alleen nog kijken naar het vliegtuig waar jij in zou moeten zitten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739