vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Medische kosten buitenland: check je verzekering!

Medische kosten buitenland: check je verzekering!
Medische kosten buitenland: check je verzekering!

Als je op reis gaat naar het buitenland is het belangrijk om te checken hoe je precies verzekerd bent tegen medische kosten zoals ziekenhuisopname, ambulancevervoer, medicijnen en de kosten voor artsen. Deze kosten kunnen in het buitenland flink hoger zijn dan in Nederland en je krijgt soms niet alles vergoed. Het kan dan zijn dat je zelf duizenden euro’s moet bijbetalen.

Wil je dat voorkomen, dan is het raadzaam om een aanvullende reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

Reisverzekering met dekking voor medische kosten

Een uitstekende kortlopende reisverzekering met uitgebreide dekking voor medische kosten van Allianz Global Assistance heb je al voor €1,90 per dag. Je bent dan in geheel Europa verzekerd voor medische zorg. Zelfs als je naar een privé-kliniek wordt gebracht. En nog een voordeel, Allianz Global Assistance vergoed ook het verplicht eigen risico van jouw zorgverzekering.

Ziektekosten in het buitenland

Je kunt in principe overal terecht voor medische zorg, ook in het buitenland. In landen binnen de Europese Unie en een aantal andere landen (Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, Zwitserland en Australië), kan je gebruik maken van de Europese Zorgverzekeringskaart oftewel de European Health Insurance Card (EHIC). Hiermee heb je recht op zorg conform de ter plaatse geldende regels. Deze variëren van land tot land.

Het is niet zo dat je met deze EHIC altijd alle kosten vergoed krijgt. Zorg in particuliere klinieken in het buitenland wordt meestal niet vergoed omdat deze niet in het wettelijk verzekeringspakket van het desbetreffende land is opgenomen.

In welke mate je een behandeling vergoed krijgt, hangt af van de soort polis die je in Nederland hebt en van de behandeling in het buitenland. Het is aan te raden altijd vooraf bij jou zorgverzekeraar te informeren of een behandeling in het buitenland inderdaad vergoed wordt.

Vakantie in het buitenland: hoe ben ik verzekerd?

Indien je tijdelijk in het buitenland verblijft, ben je op basis van de Nederlandse Zorgverzekeringswet altijd wereldwijd verzekerd voor medisch noodzakelijke (spoedeisende) zorg. De zorg wordt vergoed tot maximaal het in Nederland geldende of gebruikelijke tarief. De zorgaanbieder kan een betalingsgarantie van jouw zorgverzekeraar verlangen of je moet de nota voorschieten. Heb je een naturapolis en ga je naar een buitenlandse zorgaanbieder waarmee jouw zorgverzekeraar geen contract heeft, dan bestaat de kans dat je een deel zelf moet betalen. Dit geldt niet voor spoedeisende hulp en evenmin als je een restitutiepolis hebt.

De basisverzekering dekt niet alle medische kosten in het buitenland. Ook is het zo dat de kosten voor zorg in sommige landen hoger zijn dan in Nederland. Het is daarom verstandig een reisverzekering met medische dekking af te sluiten. Dit kan ook nuttig zijn in verband met kosten voor repatriëring.

Voorkomen beter dan genezen

Wil je tijdens of na je vakantie niet geconfronteerd worden met forse ziekenhuisnota’s de je geheel of gedeeltelijk zelf moet betalen? Dan is het goed om de volgende adviezen van Allianz Global Assistance op te volgen:

 • Vakantiegangers worden aangeraden om een reisverzekering met medische kosten af te sluiten.
 • Indien er sprake is van gezondheidsproblemen of je wordt ziek, neem dan direct contact op met de alarmcentrale.
 • Lees de voorwaarden van jouw zorgverzekering en je reisverzekering altijd goed door.
 • Bewaar tijdens de reis facturen van zorgverleners of ziekenhuizen, om ervoor te zorgen dat alles bij terugkomst wordt uitbetaald.
 • Maak ook altijd een kopie van de rekening.
 • De kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt ook volledig het verplicht eigen risico van jouw zorgverzekering.

Kortlopende reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten

Je kunt hier een uitstekende kortlopende reisverzekering met dekking voor ziektekosten in het buitenland afsluiten. Je bent dan in heel Europa (of de gehele wereld als je werelddekking kiest) verzekerd voor kosten van artsen, medicijnen, onderzoek, ambulance en ziekenhuis.

Je hebt al een reisverzekering van Allianz Global Assistance voor geheel Europa met dekking voor medische kosten voor €1,90 per dag. Allianz Global Assistance (voorheen Allianz Global Assistance) heeft diverse prijzen gewonnen waaronder die van ‘Beste Reisverzekeraar’ in 2011 en 2013.

Kortlopende reisverzekering Allianz Global Assistance

Een reisverzekering van Allianz Global Assistance bestaat uit een basisdekking. Dat zijn de zogenaamde SOS-kosten (hulpverlening, repatriëring, extra verblijfskosten). Je kunt deze reisverzekering op maat samenstellen door de basisdekking aan te vullen met dekkingen die je zelf belangrijk vindt, zoals medische kosten.

Reisverzekering inclusief dekking voor medische kosten

Je kunt hier een uitstekende kortlopende reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten afsluiten. Je bent dan in heel Europa (of de gehele wereld als je werelddekking kiest) verzekerd voor kosten van artsen, specialisten, medicijnen, onderzoek, ambulance en ziekenhuis.

Wat dekt een reisverzekering?

Om de juiste keuze reisverzekering samen te stellen, is het belangrijk dat je bedenkt wat je precies gaat doen tijdens je vakantie. Ga je aan bijzondere sporten doen? Dan is een sportdekking erg belangrijk. Maar bedenk ook welke andere verzekeringen je al hebt, dit voorkomt overlappingen.

Om te voorkomen dat je dubbel verzekerd bent of je premie moet betalen voor iets wat je niet gebruikt is een reisverzekering opgebouwd uit afzonderlijk te kiezen dekkingen. Door te bepalen wat je nodig hebt en alleen dat te verzekeren, betaal je niet teveel premie. Je hebt bij een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance de keuze uit:

 • Werelddekking: Ga je naar landen buiten Europa dan is deze dekking belangrijk. Let op: reisverzekeraars beschouwen de landen rondom de Middellandse zee ook als Europa.
 • Reisongevallen: Geeft een financiële uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden tijdens de vakantie.
 • Medische kosten: Deze dekking zorgt ervoor dat je nooit met medische kosten geconfronteerd wordt.
 • Geld en reischeques: Neem je contant geld of reischeques mee? Dan is deze dekking nuttig.
 • Automobilistenhulpverzekering: Dit onderdeel biedt dekking voor de kosten onderweg – en eventueel de terugkeer naar Nederland – na een ongeval of pech onderweg.
 • Bijzondere (winter)sporten: Een reisverzekering is ook geldig tijdens het uitoefenen van een sport (geen wedstrijdverband), tenzij het een gevaarlijke sport is. Deze moet je apart verzekeren.
 • Annuleringsverzekering: Een annuleringsverzekering biedt o.a. een uitkering als de reis door ernstige ziekte of overlijden van naasten niet kan doorgaan.

Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is ’s werelds grootste reisverzekeraar. Met alarmcentrales in 34 landen wereldwijd. En een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners. Allianz Global Assistance weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Maar waar je je ook bevindt, als je belt word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Of je nu gaat backpacken in Australië, drie weken met je gezin naar Frankrijk gaat of een zakentrip maakt: Allianz Global Assistance biedt een geschikte reis- en annuleringsverzekering. Mogelijkheden volop.

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen met dekking voor medische kosten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739