vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Moet je medische kosten meeverzekeren op je reisverzekering?

Moet je medische kosten meeverzekeren op je reisverzekering?
Moet je medische kosten meeverzekeren op je reisverzekering?

Ga je op reis en heb je een aanvullende verzekering naast je verplichte zorgverzekering, dan ben je meestal goed verzekerd tegen medische kosten in het buitenland.

Toch kan het raadzaam zijn om een reisverzekering mét medische dekking af te sluiten. Waarom? Dat gaan we in dit artikel toelichten.

Basiszorgverzekering

Vrijwel iedereen die in Nederland woont en/of werkt is verzekerd met een basis zorgverzekering. Dit geldt ook tijdens vakanties in het buitenland.

Aanvullende verzekering bij je zorgverzekeraar

Met een basisverzekering krijg je bij spoedeisende hulp in het buitenland, een medische behandeling vergoed tegen het in Nederland geldende maximale tarief. Dit betekend dat je in sommige landen de kosten voor een behandeling niet volledig vergoed krijgt. Het is daarom in veel gevallen raadzaam om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

Eigen risico zorgverzekering

Voor de basis zorgverzekering geldt een verplicht eigen risico per kalenderjaar. Daarnaast kan je meestal kiezen voor een extra eigen risico. Hierdoor betaal je minder premie. Dit betekent dat als je op vakantie een been breekt je eerst je verplichte en vrijwillige eigen risico moet voldoen. Wil je dat niet, dan is het raadzaam om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten. Hiermee voorkom je onverwacht hoge kosten tijdens je vakantie. Allianz Global Assistance vergoed namelijk ook het verplichte eigen risico van je zorgverzekering.

Conclusie

In veel gevallen kan het raadzaam zijn om toch een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten. Bijvoorbeeld omdat je geen aanvullende verzekering hebt of je anders je eigen risico bij je zorgverzekeraar moet betalen bij medische kosten.

Reisverzekering nodig? Sluit hem nu af!

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 7 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739