vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Medische reisverzekering buitenlander

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Medische reisverzekering buitenlander

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

√ Medische kosten gedekt tot € 30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

√ Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

√ VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

√ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf € 2,- per dag

Medische reisverzekering voor buitenlander nodig? Wij hebben hem, want als er vrienden of familie uit het buitenland bij jou op bezoek in Nederland komen, is het fijn als zij verzekerd zijn tegen financiële risico’s van ziekte en/of ongeval. Hetzelfde geldt wanneer je een buitenlandse partner tijdelijk naar Nederland haalt.

In andere landen is het niet zo vanzelfsprekend, dat je een reis- en/of annuleringsverzekering afsluit voordat je op reis gaat. Daarom is er in Nederland een speciale medische reisverzekering, die je kunt afsluiten voor buitenlandse gasten die naar Nederland komen. Dat is de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance.

Medische reisverzekering voor buitenlanders
Medische reisverzekering voor buitenlanders

Komt er een familielid uit de Verenigde Staten over? Of komen vrienden uit Portugal een lang weekend langs? Dan kunnen ook zij goed verzekerd. worden tijdens hun verblijf in Nederland of Europa. Speciaal voor buitenlandse vrienden en/of familieleden (tot 70 jaar) is de Travel Risk Insurance en zijn jouw gasten verzekerd voor medische kosten, ziekenhuisopname, overlijden en repatriëring. Daarmee is het de perfecte medische reisverzekering voor een buitenlander

Reisverzekering verplicht bij aanvraag visum

Buitenlandse toeristen, familieleden, vrienden of een partner uit een niet-Schengenland hebben een Schengenvisum nodig om Nederland te mogen bezoeken. Om dit visum te kunnen bemachtigen, is het verplicht om een medische reisverzekering met dekking tegen spoedeisende medische kosten en repatriëring af te sluiten.

Bereken de premie en sluit een reisverzekering af voor je buitenlandse bezoek:

Voor wie is de medische reisverzekering buitenlander bestemd?

Voor iedereen die niet in Nederland woont, maar wel een reisverzekering nodig heeft om verzekerd naar Nederland te kunnen reizen. Denk onder andere aan:

 • Buitenlanders buiten het Schengengebied, die een visum nodig hebben en een verzekering tegen medische kosten moeten kunnen overleggen.
 • Nederlanders waarvan de buitenlandse partner met een toeristenvisa naar Nederland wil reizen en verzekerd wil of moet zijn.
 • Familie en vrienden, zowel binnen als buiten Europa, die naar Nederland willen reizen voor vakantie en/of familiebezoek.
 • Buitenlandse gasten, die na hun bezoek in Nederland op doorreis door Europa/wereld gaan.

Travel Risk Insurance van Allianz: beste medische reisverzekering buitenlander

Bij Allianz is het mogelijk om met een medische reisverzekering voor een buitenlander, jouw gast tot maximaal 90 dagen achtereen in Nederland te verzekeren. Afhankelijk uit welk land de bezoekers komen, heb je de keuze uit Europa- of werelddekking. De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance biedt dekking tegen SOS-kosten en Medische Kosten.

Hieronder is te lezen welke rubrieken onder de dekking vallen en wat de vastgestelde vergoedingen zijn.

SOS-kosten:

 • Extra reis- en verblijfskosten door ziekte, ongeval of vermissing. Daarnaast vergoedt Allianz Global Assistance de kosten van een ziekenhuisbezoek. Per verzekeringsbewijs bedraagt dit maximaal € 70. De reiskosten van één familielid wanneer deze moet overkomen in geval van levensgevaar worden ook vergoed, alsmede de verblijfskosten van dit familielid. Het maximum ligt op 10 dagen met maximaal € 70 per dag.
 • Reddings- en opsporingskosten tot € 45.500.
 • In geval van overlijden van verzekerde vergoedt Allianz Global Assistance de vervoerskosten van het stoffelijk overschot, kosten van een begrafenis of crematie in het verzekeringsgebied inclusief de overkomst van twee familieleden voor maximaal drie dagen.
 • Bij ziekte, ongeval of overlijden van een niet-meereizend familielid van verzekerde worden de extra kosten naar het land van herkomst vergoed.
 • Reiskosten ten gevolge van het overlijden van een meeverzekerde reisgenoot. Wanneer je hierdoor alleenreizend wordt, worden de kosten voor de overkomst van familie, maximaal één persoon, vergoed.
 • Indien er schade aan eigendommen is in het land van verzekerde, waardoor je terug naar het land van herkomst moet, dan worden deze extra kosten vergoed.
 • Extra (terug)reis- en verblijfskosten vanwege gedwongen oponthoud.
 • Telecommunicatiekosten tot € 90,-
 • Eigen privémotorrijtuig € 0,19 per kilometer.

Wanneer wordt gesproken over verblijfskosten betekent dit een maximumvergoeding van € 70 per persoon per dag.

Medische kosten:

De volgende gebeurtenissen worden bij de medische reisverzekering voor buitenlander, tot de vastgestelde bedragen vergoed:

 • Arts- en ziekenhuiskosten tot € 30.000.
 • Aangeschafte/gehuurde krukken/rolstoel tot € 90.
 • Noodzakelijke prothesen ten gevolge van een ongeval tot € 680.
 • Tandartskosten ten gevolge van een ongeval in het verzekeringsgebied tot € 230.

Eigen risico:

Het eigen risico bedraagt per gebeurtenis € 45.

Extra dekking:

 • Reisdocumenten tot een maximum van € 115.
 • Vervangende kleding en/of toiletartikelen tot een maximum van € 115.
 • Schade aan logiesverblijven tot een maximum van € 115.

Het is mogelijk om wintersport en bijzondere sporten extra mee te verzekeren binnen Europa. De Travel Risk Insurance sluit je altijd voor vertrek van je gasten in eigen land af. Het is onmogelijk om deze reisverzekering af te sluiten als de gasten reeds in Nederland zijn.

Je kunt ook een annuleringsverzekering voor de buitenlandse bezoekers afsluiten, voor het geval wanneer de reis onverwachts niet door kan gaan. De reis moet in een dergelijk geval bij een Nederlandse reisorganisatie geboekt zijn.

Veelgestelde vragen en antwoorden over de medische reisverzekering voor een buitenlander (FAQ)

Wat is een medische reisverzekering voor een buitenlander?

In andere landen is het niet zo vanzelfsprekend, dat je een reis- en/of annuleringsverzekering afsluit voordat je op reis gaat. Daarom is er in Nederland speciale medische reisverzekeringen, die je kunt afsluiten voor buitenlandse gasten die naar Nederland komen. Dat is de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance.

Mag de medische reisverzekering voor een buitenlander in Nederland worden afgesloten?

Jazeker, dat adviseren wij ook. Buitenlandse verzekeraars, kunnen minder betrouwbaar zijn. De medische reisverzekering mag door een garantsteller, referent of familielid in Nederland worden afgesloten. De referent is dan de verzekeringsnemer en de visumaanvrager is de verzekerde.

Is mijn gast met de Travel Risk Insurance ook verzekerd tegen corona (Covid-19)?

Je bent met de Travel Risk verzekering verzekerd tegen corona, als je naar Nederland toe gaat.
Buiten Nederland ben je niet verzekerd voor corona gerelateerde schade in rode gebieden.

Ik weet niet precies wanneer mijn buitenlandse gast arriveert, kan ik de ingangsdatum van de verzekering aanpassen?

Je mag de ingangsdatum van deze verzekering verschuiven naar een latere of eerdere datum. Zodra de verzekering voor buitenlanders is ingegaan, kan de ingangsdatum niet meer aangepast worden.

Ik wil met mijn buitenlandse gast ook andere landen in Europa bezoeken, is hij/zij daar ook verzekerd?

Ja, de reisverzekering voor buitenlanders is geldig in heel Europa. Je bent echter niet verzekerd in het land van herkomst (het land waar je voor vertrek naar Nederland woonachtig was en/of het land waarvan je de nationaliteit hebt).

Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze reisverzekering?

Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of elders in Europa.

Vragen?

Heb je een vraag over een medische reisverzekering voor een buitenlander of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739