vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Medische reisverzekering Nederland voor personen ouder dan 70 jaar

Medische reisverzekering Nederland voor personen ouder dan 70 jaar
Medische reisverzekering Nederland voor personen ouder dan 70 jaar

Komt er familie of andere personen uit het buitenland die ouder zijn dan 70 jaar? Hier kan je eenvoudig een medische reisverzekering afsluiten voor je buitenlandse familie, vrienden en kennissen. Ook indien de buitenlandse gasten ouder zijn dan 70 jaar. De premie voor iemand van 70 tot 80 jaar is € 6,- per persoon per dag.

Ben je van plan om ouders, grootouders, of andere familie uit het buitenland naar Nederland te laten komen? Dan is het raadzaam om een reisverzekering af te sluiten. Wanneer er een visum moet worden aangevraagd, dan is een medische reisverzekering met repatriëring zelfs verplicht.

Ben je tussen de 70 en 79 jaar, dan is de maximale looptijd van de verzekering 6 maanden. Ben je 80 jaar of ouder, dan is de maximale looptijd van de verzekering 3 maanden.

Het eigen risico per verzekerde periode is:

 • € 100,- als je tussen de 70 en 79 jaar bent;
 • € 200,- als je 80 jaar of ouder bent.

Soms geldt een maximale vergoeding of een maximaal aantal behandelingen.

Wat kost de medische reisverzekering voor ouderen?

Met de OOM Schengen Visitor-verzekering ben je afhankelijk van je leeftijd vanaf € 1,60 per dag in het dekkingsgebied verzekerd voor onvoorziene medische kosten. Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je de OOM Schengen Visitor-verzekering afsloot? Dan vergoeden zij deze kosten niet.

Leeftijd
   Premie per dag
   Eigen risico
   Maximale looptijd
  0 t/m 69 jaar  € 1,60  € 50,-  6 maanden
  70 t/m 79 jaar  € 6,00  € 100,-  6 maanden
  80 jaar en ouder  € 8,00  € 200,-  3 maanden

De minimale premie per verzekerde periode is € 25,-.

Voor de aansprakelijkheidsverzekering is de premie (inclusief assurantiebelasting) voor één persoon € 0,18 per dag, voor twee of meer personen € 0,36 per dag.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van deze medische reisverzekering voor senioren?

De Schengen Visitor-verzekering is bestemd voor alle buitenlanders die voor een periode naar Nederland komen. Dat kan bijvoorbeeld zijn voor familie- of partnerbezoek of een toeristisch verblijf. Deze verzekering is ook geschikt voor de aanvraag van een Schengenvisum. De buitenlandse gast moet dan bij zijn/haar visumaanvraag aantonen dat er een medische reisverzekering is afgesloten.

De Schengen Visitor-verzekering is geschikt voor:

 • buitenlandse personen die op (familie) bezoek naar Nederland komen;
 • Nederlanders en buitenlanders in het buitenland boven de 70 jaar;
 • als je op vakantie of doorreis naar Nederland komt;
 • voor iedereen die een medische reisverzekering nodig heeft voor een aanvraag van een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).

De kenmerken van de Schengen Visitor-verzekering zijn:

 • Dekking in geheel Europa (inclusief alle Schengenlanden).
 • Kostprijsdekking voor medische kosten tot maximaal € 500.000,-
 • Dekking voor repatriëring naar het land van herkomst.
 • Geen leeftijdsgrens, geen medische acceptatie.
 • Voldoet ook aan de verzekeringsplichteisen voor een Schengenvisum.
 • Vergoeding voor hulpmiddelen na een ongeval (nieuw).
 • Bij betaling met iDEAL (internetbankieren) ontvang je de polis binnen 1 uur via e-mail.
 • Is bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten.
 • Is ook af te sluiten als je al in Nederland bent.
 • Een aansprakelijkheidsverzekering voor in Nederland is mee te verzekeren.

Belangrijk: Alle bestaande klachten en kwalen zijn uitgesloten van dekking.

Afsluiten reisverzekering boven de 70 jaar

Voor het afsluiten van een reisverzekering voor personen uit het buitenland ouder dan 70 jaar, bieden wij de volgende mogelijkheid:

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Vragen?

Heb je vragen over een medische reisverzekering voor buitenlanders boven de 70 jaar? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen, van 09.00 – 12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739