vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Medische reisverzekering Schengenvisum voor Surinamers van 70 jaar of ouder

Een medische reisverzekering (Schengenvisum) voor Surinamers van 70 jaar of ouder kan je hier snel en eenvoudig regelen. Wonen je grootouders, ouders, schoonouders in Suriname en willen ze voor een kort verblijf naar Nederland? Zijn ze boven de 70 jaar en visumplichtig? Dan is een medische reisverzekering voor een Schengenvisum verplicht.

Medische reisverzekering Schengenvisum voor Surinamers van 70 jaar of ouder

Sluit hier online een Schengen Visitor verzekering af, betaal met iDeal, creditcard (Mastercard of VISA) of PayPal en je ontvangt de polis binnen een uur. Op de polis staat dat jouw Surinaamse gast ook verzekerd is voor Covid-19.

Schengenvisum medische reisverzekering voor oudere Surinamers

Wanneer je een Schengen reisverzekering zoekt voor oudere Surinamers boven de 70 jaar die naar Nederland willen reizen of hier al gearriveerd zijn, loop je bij sommige verzekeraars tegen een leeftijdsbeperking aan. Komt er familie, zoals oma, opa, moeder of tante uit bijvoorbeeld Suriname, naar Nederland? Hier kan je voor hem of haar een Schengen reisverzekering afsluiten.

Medische reisverzekering voor Surinamers vanaf 70 jaar of ouder

Ook als je ouder bent dan 70 jaar kan je hier een reisverzekering afsluiten voor je opa en oma, ouders of andere familie die naar Nederland komt. Maar het mag ook een partner, kennis of vriend zijn. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten:

 • Is de Surinamer tussen de 70 en 79 jaar, dan is de maximale looptijd van de medische verzekering 6 maanden.
 • Is de Surinamer 80 jaar of ouder, dan is de maximale looptijd van de medische verzekering 3 maanden.

Het eigen risico per verzekerde periode is:

 • € 100,- als je tussen de 70 en 79 jaar bent;
 • € 200,- als je 80 jaar of ouder bent.

Soms geldt een maximale vergoeding of een maximaal aantal behandelingen.

Wat kost de medische reisverzekering voor oudere Surinamers?

Met de OOM Schengen Visitor-verzekering ben je afhankelijk van je leeftijd vanaf € 1,60 per dag in het dekkingsgebied verzekerd voor onvoorziene medische kosten. Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je de verzekering afsloot? Dan vergoeden zij deze kosten niet.

Leeftijd Surinamer
 
   Premie per dag
 
   Eigen risico
 
   Maximale looptijd
 
  0 t/m 69 jaar  € 1,60  € 50,-  6 maanden
  70 t/m 79 jaar  € 6,00  € 100,-  6 maanden
  80 jaar en ouder  € 8,00  € 200,-  3 maanden

De minimale premie per verzekerde periode is € 25,-.

Voor de aansprakelijkheidsverzekering is de premie (inclusief assurantiebelasting) voor één persoon € 0,18 per dag, voor twee of meer personen € 0,36 per dag.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van deze medische reisverzekering voor oudere Surinamers?

De Schengen Visitor-verzekering is bestemd voor alle Surinamers die voor een periode naar Nederland komen. Dat kan bijvoorbeeld zijn voor familie- of partnerbezoek of een toeristisch verblijf. Deze verzekering is ook geschikt voor de aanvraag van een Schengenvisum. De buitenlandse gast moet dan bij zijn/haar visumaanvraag aantonen dat er een medische reisverzekering is afgesloten.

De Schengen Visitor-verzekering is geschikt voor:

 • voor Surinamers die op (familie) bezoek naar Nederland komen;
 • ook voor Surinamers ouder dan 70 jaar;
 • geen gezondheidsverklaring nodig;
 • als je op vakantie of doorreis naar Nederland komt;
 • voor iedereen die een medische reisverzekering nodig heeft voor een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).

De kenmerken van de Schengen Visitor-verzekering zijn:

 • Dekking in geheel Europa (inclusief alle Schengenlanden).
 • Kostprijsdekking voor medische kosten tot maximaal € 500.000,-
 • Dekking voor repatriëring naar het land van herkomst.
 • Geen leeftijdsgrens, geen medische acceptatie.
 • Voldoet ook aan de verzekeringsplichteisen voor een Schengenvisum.
 • Vergoeding voor hulpmiddelen na een ongeval (nieuw).
 • Bij betaling met iDEAL (internetbankieren) ontvang je de polis binnen 1 uur via e-mail.
 • Is bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten.
 • Is ook af te sluiten als je al in Nederland bent.
 • Een aansprakelijkheidsverzekering voor in Nederland is mee te verzekeren.

Belangrijk: Alle bestaande klachten en kwalen zijn uitgesloten van dekking.

Afsluiten reisverzekering boven de 70 jaar

Voor het afsluiten van een reisverzekering voor personen uit Suriname ouder dan 70 jaar, bieden wij de volgende mogelijkheid:

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd. Dat geldt ook als de Surinaamse gast toch niet naar Nederland reist en de verzekering nog niet is ingegaan. 

Over Suriname

Suriname, officieel de Republiek Suriname, is een republiek aan de noordkust van Zuid-Amerika met als hoofdstad Paramaribo. Het land was van 1667 tot 1954 een kolonie van Nederland en daarna een land binnen het Koninkrijksverband. Op 25 november 1975 werd Suriname onafhankelijk. De voertaal en officiële taal is het Nederlands. De republiek Suriname heeft een oppervlakte van 163.820 km², een kustlijn van 386 km en grenst aan Brazilië, Guyana en Frans-Guyana. Het land is grotendeels bedekt met tropisch regenwoud en wordt doorsneden door een aantal rivieren die van het zuiden naar het noorden lopen, zoals onder andere de rivier de Suriname.

Vragen?

Heb je vragen over een medische reisverzekering voor Surinamers boven de 70 jaar? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen, van 09.00 – 12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739