vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Meer Nederlanders deze zomervakantie naar het buitenland, vooral naar Europese bestemmingen

Meer Nederlanders deze zomervakantie naar het buitenland
Meer Nederlanders deze zomervakantie naar het buitenland – Foto: Rosanne de Vries / Shutterstock.com

Ruim 80 procent van de Nederlanders wil op vakantie dit jaar, dit is een stijging ten opzichte van de 70 procent in dezelfde periode vorig jaar.

Ook in de belangrijkste landen voor inkomend toerisme naar Nederland, zoals België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, is er een stijging van het aantal vakantieplannen. Dit blijkt uit de nieuwe resultaten van de Internationale Vakantiemonitor van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Met deze monitor meet NBTC sinds de start van de coronapandemie de impact van corona en, vanaf deze meting, de oorlog in Oekraïne op het reissentiment. ​

Minder vakanties in eigen land

Minder Nederlanders willen op vakantie in eigen land (29%), in vergelijking met vorig jaar (39%). Dit geldt ook voor Duitsers (resp. 32% vs. 43%) en Britten (resp. 39% vs. 47%). Voor de meeste landen zijn vakanties naar buitenlandse Europese bestemmingen in trek. NBTC schetste eerder dit jaar de verwachtingen voor het verblijfstoerisme voor het hele jaar vanuit twee scenario’s: stabilisatie versus een daling van zo’n 7%. 

Voorkeur voor vliegvakanties neemt toe

Uit de Vakantiemonitor blijkt verder dat meer Nederlanders een vakantie met het vliegtuig overwegen (52%) in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (41%), mede als gevolg van de toename van vakanties naar Europese bestemmingen.

NBTC-directeur Jos Vranken: “We zijn op basis van deze meting voorzichtig optimistisch. Maar de consument heeft corona nog niet volledig achter zich gelaten en er zijn nieuwe onzekerheden bij gekomen. De oorlog in Oekraïne, de dalende koopkracht en het dalende consumentenvertrouwen. Deze lijken momenteel een beperkte impact op reisintenties en boekingen te hebben, maar dat kan bij aanhoudende onzekerheid veranderen.”

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739