vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Meer noodpaspoorten afgegeven op Nederland luchthavens

Meer noodpaspoorten afgegeven op nederland luchthavens Er zijn in 2016 bijna 15.000 noodpaspoorten afgegeven. Dat waren er zo’n 1.500 meer dan het jaar daarvoor en ongeveer vijfduizend meer dan vijf jaar geleden. Dat heeft de Koninklijke Marechaussee, die noodpaspoorten mag uitgeven, laten weten.

Noodpaspoorten kunnen worden afgegeven op de luchthavens bijvoorbeeld als iemand zijn paspoort is vergeten, verlopen is of de geldigheidsduur te kort is.

De stijging van het aantal noodpaspoorten komt voor een deel omdat een aantal vakantielanden strengere eisen stelt aan de geldigheid van het reisdocument een paspoort worden gesteld. Sommige landen kunnen alleen maar bezocht worden met een paspoort dat nog minstens drie maanden of zes maanden geldig is. Daarnaast gaan er steeds meer mensen vliegen dus komt het vaker voor dat men een paspoort vergeet.

Een noodpaspoort kost bijna vijftig euro en deze worden alleen in uitzonderlijke gevallen en onder strikte voorwaarden afgegeven. Zo moet de identiteit en nationaliteit van de aanvrager aangetoond kunnen worden, benadrukt de Koninklijke Marechaussee.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739