vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Meer overlast door vliegtuigpassagiers

orde-vliegtuig

Vorig jaar waren er 722 incidenten met passagiers op luchthavens of in vliegtuigen. Het gaat daarbij om reizigers die met een Nederlandse luchtvaartmaatschappij hebben gevlogen. Volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport neemt de overlast toe en zijn drank- en drugsgebruik vaak de oorzaak van agressief gedrag en andere problemen.

De grootste groep onruststokers vertoont agressief gedrag of volgt bijvoorbeeld aanwijzingen niet op (37%), gevolgd door passagiers die roken (35%) en overmatig gebruik van alcohol en/of drugsgebruik (28%). De meeste voorvallen vinden plaats op de lange afstanden, vooral met rokers. Op vluchten van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland en van Nederland naar Spanje worden de meeste meldingen gemaakt van dit soort incidenten.

Incidenten met orde verstorende passagiers kunnen niet alleen het cabinepersoneel onnodig veel werk opleveren, maar kunnen ook een gevaar vormen voor de veiligheid. Daarbij kan gedacht worden aan fysiek geweld, brandgevaar door roken in het toilet eventueel in combinatie met het saboteren van de rookmelder of het toebrengen van verwondingen aan passagiers en/of het personeel.

In 2015 waren vijf incidenten gemeld door Nederlandse maatschappijen met een directe impact op de vlucht, bijvoorbeeld uitwijken naar een andere luchthaven. In drie gevallen zijn buitenlandse maatschappijen uitgeweken naar een Nederlandse luchthaven als gevolg van dit soort voorvallen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739