vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

‘Minder Nederlanders op vakantie tijdens Pinksteren door slecht weer’

Dit jaar gaan er naar verwachting ruim 750.000 Nederlanders op vakantie tijdens Pinksteren. Dat zijn er 50.000 minder dan vorig jaar. Dat komt onder andere door het wisselvallige en kouder weer, zo laat NBTC Holland Marketing weten.

Meer dan zestig procent viert vakantie in eigen land; dat zijn ruim 450.000 Nederlanders. Bijna 300.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor een korte vakantie. Pinksteren valt dit jaar op zondag 15 en maandag 16 mei.

Eerder en kouder

Vorig jaar gingen zo’n 800.000 Nederlanders op vakantie tijdens Pinksteren. Dit jaar is het de verwachting dat dit er zo’n 50.000 minder zullen zijn. Pinksteren valt een week eerder en de weersverwachtingen zijn wisselvalliger en kouder vergeleken met vorig jaar. Daarnaast valt de pinkstervakantie dit jaar vlak na de (lange) meivakantie waardoor er minder Nederlanders op uit trekken.

Kust en groen

Kamperen en een vakantie in een bungalow/vakantiehuisje zijn favoriet in eigen land tijdens Pinksteren. Bijna de helft van alle binnenlandse vakanties is een kampeervakantie. Hierbij is met name het weer een bepalende factor en gezien de koudere temperaturen, is het de verwachting dat er minder lastminute vakanties worden ondernomen. Accommodaties aan de kust en in het ‘groene Nederland’ zijn populair voor een lang weekend weg. Tijdens Pinksteren wordt er bijna 100 miljoen euro besteed door vakantiegangers in eigen land.

Dichtbij

Bijna veertig procent van alle pinkstervakanties wordt in het buitenland doorgebracht. De populairste buitenlandse bestemmingen voor een korte vakantie tijdens Pinksteren zijn Duitsland, Frankrijk en België.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739