vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Minder visumplichtige buitenlandse toeristen naar Nederland

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten

Uit het jaarverslag van de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) blijkt dat er vorig jaar aanzienlijk minder aanvragen zijn ingediend voor een Visum Kort Verblijf.

In 2010 ontving de IND 3.350 reguliere aanvragen voor een Visum Kort Verblijf. Afgelopen jaar daalde dit aantal naar 2.400.

Schengenvisum

Een Visum Kort Verblijf ook wel toeristenvisum of Schengenvisum genoemd, is noodzakelijk wanneer een toerist Nederland wil bezoeken en uit een visumplichtig land afkomstig is. Visumplichtige landen zijn onder andere China, Egypte, Indonesië, Marokko, Rusland, Suriname, Thailand en Turkije.

Een buitenlandse toerist kan een visum krijgen voor maximaal 90 dagen en deze geeft toegang tot het gehele Schengengebied. De meest voorkomende redenen van een visumaanvraag zijn familie- of partnerbezoek.

Nederlandse ambassade

Een visumaanvraag voor kort verblijf wordt afgehandeld op de Nederlandse ambassade in het land van herkomst. Een visumverzoek kan worden afgewezen indien er sprake is van vestigingsgevaar. Een visumplichtige kan tegen een afwijzing in beroep gaan.

Aanvragen MVV eveneens gedaald

In 2011 is het aantal aanvragen voor een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) gedaald, evenals het aantal beslissingen op deze aanvragen. In totaal zijn er 32.450 MVV-aanvragen ingewilligd.

Een Machtiging tot Voorlopig Verblijf (MVV) is een inreisvisum voor vestiging in Nederland en tevens geldig voor andere Schengenlanden.

De belangrijkste verblijfsdoelen waarvoor een MVV wordt aangevraagd zijn:

  • Werken in Nederland (hiervoor is meestal ook een werkvergunning nodig).
  • Studeren in Nederland.
  • Wonen in Nederland met een Nederlandse partner (gezinsvorming of gezinshereniging).

Bron: Jaarverslag IND

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739