vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekeraar Allianz Global Assistance adviseert reizigers

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Allianz Global Assistance, de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, komt met een lijst van voorzorgsmaatregelen voor de belangrijkste vakantielanden in Europa.

Niet alleen bij verre reizen zijn er gezondheidsrisico’s, ook binnen Europa moet je oppassen. Een goede reisverzekering en de juiste voorzorgsmaatregelen zijn daarom van belang. Reisverzekeraar en alarmcentrale Allianz Global Assistance adviseert ook reizigers met Europese bestemmingen zich te verdiepen in gezondheidsrisico’s. Het nemen van voorzorgsmaatregelen kan zaken zoals buikklachten, tekenbeten en hepatitis voorkomen, maar ook vermijden.

Buikklachten en reizigersdiarree

Buikklachten komen veel voor in de bekende vakantiebestemmingen: Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland, Turkije, Egypte en Portugal. Met name Egypte en Malta zijn risicogebieden voor het krijgen van reizigersdiarree. Maar ook in landen als Frankrijk en Tsjechië kunnen buikklachten voorkomen. Meestal is met E.Coli besmet voedsel of drinkwater de boosdoener.

Het nemen van goede hygiënische maatregelen, zoals handen wassen voor het eten en het drinken van gezuiverd water, is belangrijk. Het risico van diarree is uitdroging. Aangeraden wordt om ORS (glucosezout preparaat) mee te nemen om dit te voorkomen. Als diarree lang aanhoudt en/of er bloed in de ontlasting zit, dan is het verstandig contact te zoeken met de alarmcentrale van Allianz Global Assistance voor medische hulp.

Tekenbeten zijn gevaarlijk

Teken komen in de meeste vakantielanden voor, ook in ons eigen land. Een teek is een klein spinachtig beestje dat voorkomt in struikgewas en op grassprieten in bosrijke gebieden. Vooral in de natuurgebieden van Europa, met name Zuid Duitsland, Oostenrijk, Oost Europa en Scandinavië is er risico op teken encefalitis. Dit is een soort van hersenvliesontsteking waartegen een vaccin verkrijgbaar is. Het is aan te raden als je naar deze gebieden gaat je hiervoor in te enten. Dit geldt helaas niet voor een infectie met de ziekte van Lyme. Deze ziekte kan wel worden behandeld met antibiotica. Door het dragen van bedekkende kleding en een insectenwerend middel te smeren op de onbedekte huid is de kans op besmetting kleiner.

Hepatitis A virus

Hepatitis A is een leverontsteking die wordt veroorzaakt door een virus en komt o.a. voor in de populaire vakantiebestemmingen Egypte, Turkije en Griekenland, maar ook in Italië en Oostenrijk. De ziekte wordt overgebracht door slechte hygiëne: iemand die besmet is scheidt het virus via de ontlasting uit en zo kan het hepatitis A virus bijvoorbeeld via de ongewassen handen van een hotelkok in het voedsel van de argeloze reiziger terechtkomen. Advies is om je hiervoor in te enten als je naar de meest zuidelijke gebieden reist. Naast vaccinatie is goede hygiëne ook belangrijk om hepatitis A te voorkomen.

De Reisarts geeft reistips voor op vakantie

De Reisarts van Allianz Global Assistance geeft naast bovenstaande adviezen, de volgende reistips voor op vakantie:

  • Vertrek uitgerust en gun jezelf voldoende rust in het begin van de vakantie.
  • Neem voldoende eigen medicijnen mee en bewaar de medicijnen zoveel mogelijk op een koele plaats.
  • Smeer je goed in met (de juiste factor) zonnebrandcrème en blijf overdag zoveel mogelijk in de schaduw.
  • Drink veel vocht. Maar pas op met water! Kies voor flessenwater, met gesealde dop en datumstempel.
  • Let op de hygiëne bij restaurants. Ga vooral eten bij drukbezochte eetgelegenheden waar de ingrediënten snel verwerkt en gebruikt worden.
  • Het menselijk lichaam zit wonderlijk in elkaar. Pijn, jeuk, misselijkheid en diarree zijn signalen van protest. Er gebeurt iets wat het lichaam niet kan verdragen of het lichaam is iets niet gewend. Wat is er gebeurd? Probeer eerst die vraag te beantwoorden voordat je naar medicijnen grijpt.
  • Sluit een reisverzekering af of check de dekking van je bestaande verzekering; ziekenhuisopnamen kosten vaak meer dan verwacht

 

Allianz Global Assistance stuurt haar verzekerden graag gezond op reis en draagt bij aan een gezonde terugkomst.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739