vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Allianz Global Assistance boos op tussenpersoon Independer

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Op de website van reisverzekeraar Allianz Global Assistance staat een artikel te lezen waarin zij hun ongenoegen uitspreken over de werkwijze van assurantietussenpersoon en vergelijkingssite, Independer.

Het onderzoek van Independer met de titel: “Reisverzekering via touroperator vaak honderden euro’s te duur.” is Allianz Global Assistance in het verkeerde keelgat geschoten.

Allianz Global Assistance zegt daar het volgende over:

“De vergelijking in het nieuwsartikel, waarin enkele rekenvoorbeelden worden gegeven, klopt niet aangezien appels met peren worden vergeleken. Totaal verschillende verzekeringen en voorwaarden worden naast elkaar gelegd en zelfs kortlopende en doorlopende reisverzekeringen worden met elkaar vergeleken. Allianz Global Assistance zet zijn vraagtekens bij deze manier van informeren van de consument.”

Verder laat Allianz Global Assistance weten dat bij de keuze van een reisverzekering, ‘goedkoop vaak duurkoop is’. “De vergelijking van Independer is vooral gebaseerd op prijs en niet op de kwaliteit (zoals: hulpverlening, dekking en service) van de verschillende reisverzekeraars.”aldus Allianz Global Assistance.

De grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld waarschuwt voor onderschatting van de waarde van een goede reisverzekering:

“Het probleem hiervan is dat de waarde van een reisverzekering vaak wordt onderschat. Dat verandert pas als mensen echt in nood zitten. Je weet namelijk pas waarvoor je premie hebt betaald op het moment dat je zelf schade hebt. Dan kan een goedkope reisverzekering opeens veel duurder uitvallen. Een goede reisverzekering is afgestemd op het vakantiegedrag van de reiziger. Een touroperator zal altijd inspelen op de behoefte van de klant en daarom nooit zomaar het goedkoopste of het duurste alternatief aanbieden. Ons advies is om altijd periodiek de dekking van de reisverzekering te checken. Klopt de dekking nog met de privé situatie, met de reisbehoefte, etc.”, zo besluit Allianz Global Assistance.


 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739