vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Naar de wintersport met camper populair onder Nederlanders

Naar de wintersport met camper populair onder Nederlanders

Het wintersportseizoen is in volle gang en hoewel veel Nederlanders met de auto naar de wintersportgebieden gaan, wint ook de camper aan populariteit.

Uit een onderzoek van NKC, Europa’s grootste camperclub, blijkt dat tien procent van de Nederlandse camperaars zijn kampeerauto meeneemt naar de sneeuw.

Traditioneel gezien gaan campers naar de winterstalling buiten het seizoen, maar hier komt verandering in. Niet alleen in het voor- en naseizoen wordt met de camper gereisd, ook steeds meer camperaars gaan in de winter op pad, bijvoorbeeld naar de wintersport.

Oostenrijk favoriet voor wintersport met camper

Het wintersportland dat het populairst is onder camper bezitters is Oostenrijk. De helft van de camperaars kiest voor dit land. Duitsland is daarna favoriet, gevolgd door Frankrijk. Italië, Zwitserland en Noorwegen worden minder in de winter door campertoeristen bezocht. Een inventarisatie op Campercontact.com laat zien dat er in Europa volop overnachtingsplaatsen voor campers te vinden zijn vlak bij wintersportgebieden, er staan ruim 1.500 Europese camperplaatsen met wintersportmogelijkheden op de website.

Geliefde bezigheden van camperaars tijdens de wintersport zijn natuurlijk skiën en snowboarden, maar ook wandelen is een populaire activiteit. Om naar de sneeuw te kunnen, liet ongeveer de helft van de camperaars een aanpassing doen aan zijn camper, uiteenlopend van het aanbrengen van extra isolatie tot het aanschaffen van een wintervoortent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739