vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Naar Suriname: Reisverzekeringen voor oranje reisadvies

Naar Suriname: Reisverzekeringen voor oranje reisadvies
Naar Suriname: Reisverzekeringen voor oranje reisadvies

Ga je op reis naar Suriname? Dan zal je zien dat Suriname een oranje kleurcode heeft voor wat betreft het reisadvies. Hier kan je eenvoudig en snel een kortlopende of doorlopende reisverzekering voor Suriname afsluiten die ook dekking biedt voor medische kosten (mits meeverzekerd).

Wie op zoek is naar een medische reisverzekering met dekking in code oranje reisgebieden kan nu ook terecht bij Allianz. Allianz Global Assistance heeft daarvoor de dekking voor coronagerelateerde medische kosten uitgebreid. Dat geldt voor de kortlopende- en doorlopende reisverzekeringen naar gebieden met een kleurcode oranje (alleen wanneer dit oranje reisadvies gerelateerd is aan Covid-19).

Suriname reisverzekering met dekking oranje reisadvies

Om Nederlandse reizigers naar Suriname meer zekerheid te bieden, dekken de reisverzekeringen van Allianz nu ook de medische kosten vanwege een coronabesmetting (indien medische kosten zijn meeverzekerd). De reden van de oranje kleurcode moet dan wel alleen Covid-19 betreft. Deze extra dekking voor medische kosten geldt wereldwijd.

Alleen medische kosten en geen quarantaine

In een land met een oranje reisadvies, zoals Suriname, biedt Allianz alleen dekking voor een medische behandeling bij een coronabesmetting en dekken zij geen kosten als gevolg van quarantaine. Alleen in landen binnen de Europese Unie met een groen en geel reisadvies geldt ook aanvullend de quarantainedekking, waarbij een verzekerde recht heeft op een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten.

Kleurcode op het moment van vertrek is maatgevend

Allianz gaat altijd uit van de kleurcode op het moment van vertrek. Een veranderende kleurcode tijdens de reis heeft dus geen gevolgen voor de dekking, tenzij de reden van de kleurcodering oranje niet gerelateerd is aan Covid-19. Bij wijziging van oranje naar rood dient de verzekerde per omgaande maatregelen te nemen om terug te keren naar een bestemming met een andere kleurcode.

Wat is de Covid-19 dekking op de reis- en annuleringsverzekering?

Met de Covid-19 dekking voor landen met een oranje reisadvies, ga je met extra zekerheid op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de dekking die op de reis- en annuleringsverzekering wordt aangeboden*:

Voor de reisverzekering geldt dat je:

  • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming ook in oranje gebied (uiteraard als medische kosten zijn meeverzekerd).

Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je

  • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
  • Annuleringskosten vergoed als je in quarantaine moet omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
  • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

Suriname reisverzekering voor reisadvies code oranje afsluiten

Hieronder kan je voor een reisadvies code oranje bestemming, zoals Suriname, een kortlopende of doorlopende reisverzekering van Allianz afsluiten. Denk er aan dat je wel medische kosten moet meeverzekeren!

Ga je vaker op reis?

Ga je vaker op reis of meerdere keren naar Suriname, dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering goedkoper is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger.

Hieronder zie je een overzicht van de verschillende dekkingen bij de meerdere reisadviezen:

Naar suriname: reisverzekeringen voor oranje reisadvies

Veelgestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor Suriname met corona dekking voor reisadvies oranje (FAQ)

Welke instantie houden jullie aan voor de kleurcodes?

Allianz baseert de kleurcodes op de informatie van de Nederlandse overheid.

Als ik op reis ga naar Suriname en ik krijg corona, worden mijn medische kosten dan vergoed?

Ja, mits je medische kosten hebt meeverzekerd en verblijft in een gebied waar kleurcode groen, geel of oranje geldt. Hierbij maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Echter, de kleurcode oranje wordt niet voor niets gegeven. Het blijft je eigen afweging of je dit ontradend reisadvies wilt opvolgen of niet. Bij twijfel kun je overleggen met je arts en reisorganisatie. Extra reis- en verblijfkosten als gevolg van een Covid-19 besmetting in Suriname zijn NIET gedekt. Die zijn alleen gedekt in landen met een kleurcode geel of groen.

Als je in Suriname in het ziekenhuis terecht kom vanwege corona, worden de extra verblijfskosten van mijn reisgenoten dan ook vergoed?

Als je in het ziekenhuis terecht komt vanwege corona, worden de verblijfskosten van meereizende gezinsleden en één reisgenoot vergoed tot een bepaald maximum. Dit is afhankelijk van de afgesloten dekking. Ook de kosten voor eventueel langer verblijf of terugkeer naar huis worden vergoed. Dit geldt alleen als je in het ziekenhuis bent opgenomen door corona.

Stel ik krijg Corona in Suriname, heb alleen milde klachten en moet in quarantaine worden dan mijn extra verblijfskosten vergoed?

Nee, de extra verblijfkosten worden alleen vergoed in een gebied waar kleurcode geel of groen geldt.

Wat moet ik doen als ik in Suriname besmet raak met corona?

Neem altijd zo snel mogelijk contact op met onze Alarmcentrale, telefoonnummer +31 20 592 9292. Belangrijk voor dekking is de ernst van de besmetting. Als je moet worden opgenomen in een Surinaams ziekenhuis, dan krijg je deze kosten vergoed, als je de module Medische Kosten op de verzekering hebt afgelosten. Daaronder vallen ook de kosten van een eventueel langer verblijf van je reisgenoten. Deze dekking geldt niet als je naar een gebied reist dat de kleurcode Rood heeft vanwege het risico op besmetting met corona.

Is bagage ook meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering?

Ja, je reisbagage is tijdens de reis en in Suriname verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en je reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan en biedt extra zekerheid voor je reis naar Suriname. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Zo ben je onder andere voor de reis verzekerd tegen de kosten van annulering bij:
– overlijden;
– ernstige ziekte;
– ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie;
– zwangerschap;
– een onverwachte nieuwe huurwoning;
– als je plotseling werkeloos wordt;
– etc.

Tot wanneer kan ik de reisverzekering voor Suriname afsluiten?

Dat kan zelfs nog vlak voordat je vertrekt. Maar als je eenmaal op weg bent naar je bestemming kan het niet meer.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering voor Suriname (oranje reisadvies) of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739