vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Naar Venezuela? Reisverzekering verplicht!

Naar Venezuela? Reisverzekering verplicht!

Vanaf 1 april 2014 moeten reizigers die naar Venezuela reizen of uit Venezuela vertrekken in het bezit zijn van een geldige reisverzekering, zo laat de ANWB weten.

Het Venezolaanse ministerie van Toerisme heeft dat besloten. Toeristen die naar Venezuela vliegen of er vertrekken moeten vanaf 1 april 2014 een polis van een reisverzekering kunnen overleggen waaruit blijkt dat ze verzekerd zijn.

Luchtvaartmaatschappijen niet blij met de maatregel

Het ministerie wil verder dat luchtvaartmaatschappijen de passagiers gaan controleren op het bezit van een reisverzekering. Is dat niet het geval dan moeten ze de passagier een reisverzekering aanbieden. De luchtvaartmaatschappijen die aangesloten zijn bij de Venezuelan Association of Airlines zijn hier niet blij mee. Zij willen niet meewerken aan de controle en verkoop van reisverzekeringen omdat dit niet hoort bij de taken van een luchtvaartmaatschappij.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739