vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Nederlander omgekomen tijdens wintersport in Oostenrijk

wintersport-vakantie Tijdens een noodlottig wintersportongeluk in Tirol is zaterdag een 36-jarige Nederlander om het leven gekomen.

De man was bezig met een afdeling van de ski-piste en kwam met hoge snelheid in botsing met een sneeuwkanon. Daarna gleed hij nog zo’n 100 meter door. Kennissen hebben nog geprobeerd eerste hulp te verlenen, maar toen er een arts bij kwam was de man al overleden.

Het ongeluk gebeurde in de plaats Gerlos, waar jaarlijks veel Nederlanders hun wintersportvakantie doorbrengen.

Uit cijfers van het Oostenrijkse veiligheidsinstituut KFV blijkt dat er alleen al in Oostenrijk ieder wintersportseizoen gemiddeld 35 doden en 65.000 gewonden vallen onder skiërs en snowboarders.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739