vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlander sluit reisverzekering af om hoge onvoorziene kosten te voorkomen

Reisverzekering tegen hoge onvoorziene kosten

Dekking voor onvoorziene kosten is voor 85% van de vakantiegangers die een reisverzekering hebben de voornaamste reden om die verzekering af te sluiten. Dit blijkt uit  een onderzoek van Wijzer in geldzaken en het Verbond van Verzekeraars onder Nederlandse vakantiegangers naar hun vakantieplannen en verzekeringen.

Het is echter wel belangrijk om goed te kijken of de afgesloten reisverzekering echt voldoet en past bij de vakantie. Er zijn namelijk grote verschillen tussen de basisverzekeringen die verschillende verzekeraars aanbieden. Om de consument te helpen kort voor vertrek zijn verzekeringen te checken, lanceren Wijzer in geldzaken en het Verbond van Verzekeraars vandaag de tool ‘Check je vakantieverzekeringen’.

Meerderheid kiest voor doorlopende reisverzekering

Van de vakantiegangers die een reisverzekering hebben (76%) heeft 83% een doorlopende reisverzekering. Hetzelfde beeld is te zien bij annuleringsverzekeringen. Ruim de helft (53%) van de Nederlanders heeft een annuleringsverzekering. Daarvan heeft 71% een doorlopende annuleringsverzekering.

Een doorlopende reisverzekering is financieel meestal pas gunstiger bij meerdere vakanties in een jaar, of als die ene vakantie langer dan drie weken duurt. Toch hebben ook veel Nederlanders die dit jaar maar één keer op vakantie gaan en een reisverzekering hebben, veel vaker een doorlopende dan een kortlopende verzekering (74% versus 26%). Hier zitten waarschijnlijk mensen tussen die goedkoper uit zouden zijn als ze voor een kortlopende verzekering zouden kiezen.

Belangrijkste reden om reisverzekering af te sluiten: Onvoorziene kosten

Als er iets gebeurt op vakantie in het buitenland kan dit al snel leiden tot hoge kosten. Denk dan aan een ongeval en de daarbij horende kosten voor reddingsacties, noodvervoer naar huis, of aan zorgkosten die de Nederlandse zorgverzekeraar niet vergoedt. 85% Van de vakantiegangers die een reisverzekering afsluiten noemt dit soort kosten dan ook als reden om dat te doen.

Veel vakantiegangers nemen waardevolle spullen mee. Driekwart heeft een smartphone bij zich, 47% een tablet en 28% een laptop. Het verzekeren van de bagage is voor 48% van de vakantiegangers met een reisverzekering een belangrijke reden om die verzekering af te sluiten.

Ziekte of overlijden reiziger of familieleden belangrijkste reden afsluiten annuleringsverzekering

De meest genoemde reden om een annuleringsverzekering af te sluiten is de kans dat een familielid of de vakantieganger zelf ziek wordt of overlijdt. Andere risico’s waarvoor annuleringsverzekeringen dekking bieden worden amper genoemd. Denk daarbij aan werkloosheid, scheiding, een nieuwe baan, of een nieuw huis.

Opvallend is dat van de mensen die aangeven dat de kans groot is dat zij hun vakantie moeten afgelasten of afbreken, een kwart geen annuleringsverzekering heeft afgesloten. Zij dragen, bewust of onbewust, zelf het risico dat ze hun reissom kwijt zijn.

Vakantieverzekeringentool: doe de check!

De meeste Nederlanders gaan goed verzekerd op vakantie. Tegelijkertijd is het wel belangrijk dat vakantiegangers, vooral als zij doorlopende verzekeringen hebben, checken of die verzekeringen voldoen voor hun vakantie. Zijn eventuele zorgkosten gedekt, is de bagagedekking goed genoeg, zijn extreme sporten gedekt en wat is de maximale dekking bij een ongeval of een medische noodsituatie?

De tool ‘Check je vakantieverzekeringen’ van Wijzer in geldzaken en het Verbond van Verzekeraars helpt vakantiegangers te checken of ze goed verzekerd op vakantie gaan. Consumenten beantwoorden een paar eenvoudige vragen over hun vakantie. De tool geeft een korte lijst met tips en aandachtspunten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739