vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlander vermoord bij Isla Margarita

Nederlander vermoord bij Isla Margarita

Bij het Venezolaanse vakantie-eiland Isla Margarita is een 59-jarige Nederlandse man vermoord. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het om een roofmoord. De man werd op zijn jacht, dat voor de kust van het eiland voor anker lag, neergeschoten door overvallers.

Volgens plaatselijke nieuwssites kwamen de overvallers in de vroege ochtend vanuit een rubberbootje aan boord van het jacht van de man en zijn partner. De Nederlander werd vrijwel direct neergeschoten door zijn belagers. Zijn Duitse vriendin bleef ongedeerd.

Porlamar

De man is zwaargewond naar het ziekenhuis in Porlamar gebracht. Daar is hij later overleden. De man zeilde afgelopen jaren de wereld rond. De Nederlander en zijn partner lagen de afgelopen drie weken voor anker bij Isla Margarita. Het stel verbleef al drie weken bij Isla Margarita. Volgens de vrouw maakten ze een zeereis en hadden ze al 54 landen bezocht zonder ergens te zijn lastiggevallen.

Isla Margarita, een vakantieparadijs voor de kust van Venezuela, is geliefd bij toeristen. De bevolking kampt echter met grote armoede. Reizigers verblijven grotendeels in luxe resort, maar buiten de muren van de resorts tiert de criminaliteit welig. De afgelopen jaren werden al vier Nederlanders vermoord op het eiland.

Ministerie van Buitenlandse zaken waarschuwt reizigers

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken wordt in het reisadvies voor Venezuela expliciet gewaarschuwd voor criminaliteit. Het ministerie schrijft:

“In het gehele land en met name in de grote steden zoals Carácas en Porlamar is het risico van berovingen onder bedreiging van een vuurwapen – vooral na zonsondergang – groot. Tevens komt het voor dat pleziervaartuigen (zeiljachten) die voor anker liggen, worden overvallen. Het wordt afgeraden de volkswijken (de zogenaamde barrios of ranchos) in en rondom de grotere steden te bezoeken, in verband met zware criminaliteit, waarbij vaak georganiseerde bendes betrokken zijn. Na zonsondergang wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten.”

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739