vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Engelstalige verklaring voor verplichte reisverzekering of visum (Cuba en Venezuela)

Engelstalige verklaring voor verplichte reisverzekering of visum
Engelstalige verklaring voor verplichte reisverzekering of visum

Er zijn enkele landen waar een reisverzekering met dekking voor medische kosten en/of repatriëring verplicht is, zoals Cuba en Venezuela. Daar wordt op gecontroleerd bij binnenkomst in het land.

Hieronder lees je meer informatie per land.

Reisverzekering verplichting voor Cuba

Toeristen die naar Cuba reizen moeten bij aankomst kunnen aantonen dat zij in het bezit zijn van een geldige reisverzekering met dekking voor medische kosten. De dekking medische kosten valt over het algemeen niet onder de standaard dekking van een reisverzekering, maar moet je aanvullend afsluiten. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een reisverzekering. Naast toeristen zijn ook Cubanen die woonachtig in het buitenland verplicht een geschikte verzekering met medische dekking te hebben bij binnenkomst in Cuba.

De Cubaanse overheid stelt aan de reisverzekering onder meer de voorwaarde dat de verzekeringsmaatschappij waar de reisverzekering is afgesloten, erkend is door de Cubaanse overheid. Dit is meestal niet het geval en daarom zal je wanneer je Cuba binnenkomt alsnog een Cubaanse verzekering moeten afsluiten.

Allianz Global Assistance voldoet aan de gestelde eisen van de Cubaanse overheid. Daarom staat Allianz Global Assistance op de lijst van goedgekeurde verzekeringsmaatschappijen. Dit geldt zowel voor de kortlopende- als de doorlopende reisverzekering.

Op aanvraag verstrekken wij GRATIS een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Cuba, stuur ons een e-mail.

Reisverzekering verplichting voor Venezuela

Vanaf 1 mei 2014 is het voor toeristen die Venezuela bezoeken verplicht om een reisverzekering te hebben en je dient dit aan de autoriteiten te kunnen tonen. De verplichte reisverzekering voor Venezuela moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De reisverzekering moet geldig zijn gedurende het verblijf (van de toerist) op Venezolaans grondgebied.
  • De (reis)verzekering dient dekking te bieden voor medische kosten van minstens € 30.000,- (medical fees and emergency cover – gastos médicos de emergencia y accidentes sobrevenidos).
  • Ook moet er een minimale bagagedekking zijn van 750 euro (verlies/beschadiging en diefstal).

Op aanvraag verstrekken wij GRATIS een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Venezuela, stuur ons een e-mail.

Kortlopende reisverzekering met Engelstalige verklaring

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering met Engelstalige verklaring? Die kan je hieronder afsluiten. Vergeet niet om na ontvangst van de polis ons een e-mailtje te sturen met je polisnummer met het verzoek een Engelstalige verklaring aan te maken.

Vragen?

Heb je een vraag over een kortlopende reisverzekering met gratis Engelstalige verklaring? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739