vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering voor Cuba met gratis Engelstalige verzekeringsverklaring

Reisverzekering voor Cuba met gratis Engelstalige verzekeringsverklaring
Reisverzekering voor Cuba met gratis Engelstalige verzekeringsverklaring

Regel hier een reisverzekering voor Cuba met gratis Engelstalige verzekeringsverklaring van Allianz Global Assistance (erkende verzekeraar door de Cubaanse overheid).

Toeristen die naar Cuba reizen moeten bij aankomst kunnen aantonen dat zij in het bezit zijn van een geldige reisverzekering met dekking voor medische kosten. De dekking medische kosten valt over het algemeen niet onder de standaard dekking van een reisverzekering, maar moet je aanvullend afsluiten. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een reisverzekering. Naast toeristen zijn ook Cubanen die woonachtig in het buitenland verplicht een geschikte verzekering met medische dekking te hebben bij binnenkomst in Cuba.

Reisverzekering voor Cuba inclusief Engelstalige verzekeringsverklaring

De Cubaanse overheid stelt aan de reisverzekering onder meer de voorwaarde dat de verzekeringsmaatschappij waar de reisverzekering is afgesloten, erkend is door de Cubaanse overheid. Dit is meestal niet het geval en daarom zal je wanneer je Cuba binnenkomt alsnog een Cubaanse verzekering moeten afsluiten. Allianz Global Assistance voldoet aan de gestelde eisen van de Cubaanse overheid. Daarom staat Allianz Global Assistance op de lijst van goedgekeurde verzekeringsmaatschappijen. Dit geldt zowel voor de kortlopende- als de doorlopende reisverzekering.

Cuba reisverzekering

Op deze website kan je zelf eenvoudig een reisverzekering voor Cuba afsluiten. Je kan dan bij ons een gratis Engelstalige verklaring aanvragen. Op deze verklaring staat waar je allemaal voor verzekerd bent en dat de verzekering in Cuba geldig is. Je kunt een Engelstalige Cubaverklaring bij ons aanvragen door een e-mail te sturen naar: info@reisverzekeringblog.nl onder vermelding van de N.A.W. gegevens en je Allianz Global Assistance polisnummer.

Wat kost een reisverzekering voor Cuba?

Een reisverzekering van Allianz Global Assistance voor Cuba heb je al v.a. € 2,30 per dag (werelddekking exclusief Verenigde Staten van Amerika en Canada). Dat is inclusief een bagagedekking van € 4.000,- per persoon. Met de ruime bagagedekking ben je verzekerd voor:

  • Elektronische apparatuur: max. € 4.000,-
  • Contactlenzen en brillen: max. € 500,-
  • Kostbaarheden: max. € 500,-
  • Eigen risico per gebeurtenis: € 50,-
  • In geval van vermissing/vertraagde aankomst van bagage: max. € 350,- Eigen risico: geen

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor Cuba met gratis Engelstalige verzekeringsverklaring (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Is een (reis)verzekering verplicht voor Cuba?

Ja. Wat veel reizigers niet weten is dat er enkele landen zijn waar een reisverzekering voor medische kosten dekking en/of repatriëring verplicht is, dat geldt ook voor Cuba.

Waar moet een reisverzekering voor Cuba aan voldoen?

Toeristen die naar Cuba reizen moeten bij aankomst kunnen aantonen dat zij in het bezit zijn van een geldige (reis)verzekering met dekking voor medische kosten. Naast toeristen zijn ook Cubanen woonachtig in het buitenland, verplicht een reisverzekering met dekking voor medische kosten te hebben afgesloten bij binnenkomst in Cuba. De Cubaanse overheid stelt aan de (reis)verzekering een aantal voorwaarden:
– De verzekeringsmaatschappij waar de (reis)verzekering is afgesloten, dient erkend te zijn door de Cubaanse overheid.
– Allianz Global Assistance voldoet aan de gestelde eisen van de Cubaanse overheid. Daarom staat Allianz Global Assistance op de lijst van goedgekeurde verzekeringsmaatschappijen. Dit geldt zowel voor de kortlopende- als de doorlopende reisverzekering.

Hoe kom ik aan een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Cuba?

Sluit eerst een kortlopende- of doorlopende reisverzekering met dekking voor medische kosten af. Neem daarna per e-mail contact met ons op voor de Engelstalige verzekeringsverklaring. Vermeld daarbij altijd je polisnummer. Heb je een doorlopende reisverzekering afgesloten vermeld dan ook wanneer je naar Cuba reis en de wanneer je weer terug naar Nederland gaat.

Kan ik bij jullie een goedgekeurde reisverzekering voor Cuba afsluiten?

Ja, dat kan. Kijk hier voor een kortlopende reisverzekering of voor een doorlopende reisverzekering voor Cuba.

Wat valt er onder de reisverzekering voor Cuba?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport of medische kosten.

Tot wanneer kan ik een reisverzekering voor Cuba afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739