vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlander verkiest winterzon boven wintersport

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Winterzonbestemmingen zoals Spanje, de Nederlandse Antillen en Mexico zijn deze winter populair.

Een strandvakantie is daarmee meer in trek bij vakantiegangers dan de wintersport, zo blijkt uit de ANVR GfK Travelscan.

Minder skivakanties

De laatste weken zijn de boekingen voor een wintersportvakantie weliswaar bezig met een inhaalslag, maar over het seizoen bezien, zijn vakanties naar zonnige oorden gewilder. Het aantal mensen dat in georganiseerd verband een skivakantie heeft geboekt, ligt nu bijna 2 procent lager dan een jaar geleden. In het begin van het seizoen lag er nog nauwelijks sneeuw.

‘De laatste weken willen we wel skiën’, zei Judith Nijk van GfK. Maar de extra boekingen in het begin van dit jaar, maken de eerder opgelopen achterstand nog niet goed.

Het aantal mensen dat ervoor kiest tussen 1 november en 31 maart op vakantie te gaan, in het winterseizoen, ligt tot dusver 4 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

Egypte uit de gratie

Egypte, dat zich in de afgelopen jaren een prominente plaats had verworden als winterzonbestemming, lijdt nog steeds onder de onrust daar en trekt bijna een vijfde minder Nederlandse toeristen.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739