vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlanders getroffen door brand in Oostenrijks wintersport hotel

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Zondagnacht is in de Oostenrijkse wintersportplaats Saalbach-Hinterglemm een hotel volledig afgebrand.

De gasten bestonden uit 140 Nederlanders en Duitsers, waaronder veel kinderen. Op het moment dat de brand uitbrak waren de volwassenen in de eetzaal voor een diner. De brand ontstond op bovenste verdieping. Er brak paniek uit omdat sommigen kinderen al lagen te slapen op de hotelkamers. Desondanks raakte niemand van de hotelgasten gewond.

Ruim 350 brandweermannen uit de regio probeerden het vuur te blussen. De wellness-verdieping en zolder zijn door de brand volledig verwoest. Uit voorzorg werd het naastgelegen hotel even ontruimd en werden alle auto’s uit de parkeergarage gehaald vanwege instortingsgevaar.

De oorzaak van de brand in Saalbach-Hinterglemm staat nog niet vast, maar volgens eigenaar Schnell is mogelijk een defect in de sauna de oorzaak.

De gedupeerde wintersporters zijn ondergebracht in hotels in de buurt. De meesten hebben laten weten dat ze zo snel mogelijk naar huis willen.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739