vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

ANVR: Nederlanders op zoek naar Turkse en Griekse zon tijdens zomervakantie

Nederlandse reizigers hebben in de afgelopen week vooral de zonnige vakantiebestemmingen Turkije (+23%) en Griekenland (+24%) geboekt om hun zomervakantie door te brengen. Daarmee kwam, vergeleken met vorig jaar, het totaal aantal geboekte vakantiegangers 3% hoger uit.

Griekenland in trek

De cijfers van de ANVR/GfK Travelscan laten zien dat Griekenland dit jaar enorm in de lift zit vergeleken met de eerste weken vorig jaar. Nog ver voor het zomerseizoen hebben al +28% meer reizigers naar deze bestemming een pakketreis geboekt bij een ANVR-reisorganisatie.

Turkije dat nog steeds de lijst aanvoert, ziet het aantal boekingen toenemen met +5%, maar voert nog steeds de lijst aan.

De boekingen voor de zomer laten een positieve trend zien met in de afgelopen week +3%. Hiermee loopt de reisbranche haar achterstand enigszins in, waardoor het totaal aantal zomerboekingen tot op heden uitkomt op -3,6% ten opzichte van vorig jaar.

Voorjaarsvakantie

Ook de komende voorjaarsvakantie staat voor de Nederlander meer in het teken van zon dan sneeuw. Terwijl de geboekte sneeuwbestemmingen via ANVR-reisondernemingen een achterstand laten zien van -12%, komen de zonbestemmingen uit op -8%. Vooral de tweede week van de voorjaarsvakantie zorgt met +18% meer geboekte zonbestemmingen hiervoor.

Na Gran Canaria zijn het vooral Tenerife (+4,6%), Curacao (3,8%) en Antalya (+1%) waar de Nederlandse vakantieganger zijn zon haalt.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739