vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Steeds meer Nederlanders tijdens vakantie besmet met Rabiës

Ieder jaar belanden er duizenden Nederlanders tijdens hun vakantie in het ziekenhuis. Dat schrijft BNR nieuwsradio, na een rondgang langs vier grote alarmcentrales.

Deze zomer loop het aantal patiënten op tot meer dan 15.000. Vooral in de vakantielanden Frankrijk en Spanje belanden veel Nederlanders in het ziekenhuis. De alarmcentrale van de ANWB, Allianz Global Assistance, SOS International  en Eurocross noteerde nu al meer dan 10.000 ziekenhuisbezoeken.

Rabiës

Bijzonder deze zomer is de stijging van het aantal gevallen van rabiës (hondsdolheid). Het aantal mensen dat is opgenomen met Rabiës, dat door zoogdieren wordt verspreid, zou wereldwijd met 300 procent zijn gestegen. Een gevaarlijke ontwikkeling, want mensen kunnen er erg ziek van worden en onbehandeld kan rabiës leiden tot de dood. Het rabiësvirus komt met name voor bij honden, apen, vleermuizen, vossen en katten. Rabiës kan via een beet, krab of lik van een geïnfecteerd dier overgedragen worden op mensen.

De meest voorkomende problemen waarmee Nederlanders zich melden in een buitenlands ziekenhuis zijn oorontsteking en gastro-entritis (reizigersdiarree).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739