vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlanders schrappen de winterportvakantie in tijden van crisis

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Als er door de economische crisis een vakantie zou moeten worden geschrapt, dan zou de helft van de Nederlanders de wintersport laten schieten.

Dat blijkt uit onderzoek van Family Fun Travel, uitgevoerd door USP Marketing Consultancy onder 500 huishoudens en 250 gezinnen met kinderen van 0-12 jaar in december 2010 en 2011.

Minder op vakantie

Een op de drie zou een weekendje weg uitstellen en slechts 13 procent zou de grote vakantie schrappen. Van alle gezinnen geeft 60 procent aan dat de crisis hun vakantieplannen beïnvloedt. Ze gaan minder vaak op vakantie of geven per vakantie minder uit.

Weekendje weg

Maar liefst 7 van de 10 gezinnen gaat wel eens een weekendje weg met de kinderen. Dat is net zo hoog als vorig jaar, voordat de economische crisis begon. Van de gezinnen die wel eens een weekendje weggaan, gaat de helft twee keer of vaker per jaar, 34 procent één keer per jaar en 16 procent minder dan één keer per jaar.

Een huisje in een vakantiepark is veruit favoriet (50 procent), gevolgd door de camping (17 procent) en een hotel (14 procent).

De belangrijkste aspecten waar gezinnen op letten tijdens een weekendje weg, is of er voldoende te doen valt. Dat geldt zowel voor de ouders als de kinderen. Het aantal slaapkamers is tevens van belang. Speelruimte voor de kinderen en een zwembad in de buurt wegen zijn mede bepalend in de keuze voor een accommodatie.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739