vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Eén op de drie Nederlanders slachtoffer van diefstal tijdens vakantie

Eén op de drie Nederlanders slachtoffer van diefstal tijdens vakantie

Eén op de drie Nederlanders slachtoffer van diefstal tijdens vakantie

Uit een enquête van hotelboekingssite Hotel.info, is gebleken dat maar liefst 1 op de 3 Nederlanders slachtoffer wordt van diefstal tijdens de vakantie.

Rel in het Hotel

Eén en ander staat te lezen in de infographic “Rel in het Hotel”. Ruim 1.200 hotel- en vakantiegangers deelden hun ervaringen over diefstal in hotels of andere vakantielocaties. Door deel te nemen aan de enquête van Hotel.info maakte men kans op een hotelbon.

Naast een aantal meerkeuzevragen die de deelnemers moesten beantwoorden, zoals hoe vaak men per jaar op vakantie gaat of het type vakantie waar men de voorkeur aan geeft, waren het juist de open vragen waar een aantal interessante inzichten gaven. Aan de hand van de meest voorkomende antwoorden is de infographic ontstaan, maar ook de meest originele en bijzondere antwoorden waren het vermelden waard.

Luxe of avontuur?

In de infographic zijn de ervaringen van zowel mannen als vrouwen verwerkt en hier kunnen een aantal conclusies uit worden gehaald. Zo kiest de vrouw iets vaker voor luxe en verblijft zij het liefst in een hotel. De mannen echter zijn toch avontuurlijker en kiezen voor kamperen of een eenvoudig hostel.

Diefstal op vakantie

Wat betreft diefstal tijdens vakantie worden mannen net zo vaak bestolen als vrouwen, maar kennen zij wel meer verhalen van anderen die ooit slachtoffer zijn geweest van diefstal. Waarschijnlijk is diefstal dus een populair gespreksonderwerp onder mannen.

Geld meest gestolen

Nog altijd is geld het meeste geliefde doelwit van dievengilde, gevolgd door de camera, tas en portemonnee. De meeste diefstallen worden overigens gewoon op straat gepleegd, op de accommodatie of in het openbaar vervoer.

Schone hotelkamers

Hotel.info was tenslotte nog nieuwsgierig naar twee aspecten waarbij deelnemers hun fantasie geheel de vrije loop mochten laten gaan. De ene vraag luidde: “Wat zou je het liefste onder uw hotelbed willen vinden?” Verrassend genoeg koos de meerderheid voor “niets”, dus geen stof of andere viezigheid. “Niets” werd gevolgd door –hoe kan het ook anders- geld, vouchers en drank.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739