vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlanders slecht voorbereid op vakantie

De vakantieperiode is aangebroken en veel Nederlanders trekken weer massaal de grens over richting zonnige vakantieoorden. Maar gaan we ook goed voorbereid op reis? Uit het Corendon Vakantie Onderzoek onder ruim 1100 vakantiegangers blijkt dat er op dit punt nog wel wat te verbeteren valt.

Reisplanning en -voorbereiding

Zo maakt 47% van de vakantiegangers geen lijst met spullen die ze mee moeten nemen. De helft van de Nederlanders pakt de koffer 1 dag van te voren in, 6% zelfs pas op de dag van vertrek. Slechts 3% heeft de koffer ruim een week voor vertrek al ingepakt klaar staan in de gang. De meeste Nederlanders hebben een half uurtje nodig voor het inpakken van de koffer. 3% van de ondervraagden trekt er minder dan 15 minuten voor uit. Het zal niemand verbazen dat de heren hun koffer veel sneller inpakken dan vrouwen. Ruim 30% van de mannen heeft zijn koffer in minder dan 30 minuten op orde.

Maar door het snelle inpakken wordt er ook nog wel eens iets vergeten. Zo geeft 57% van de Nederlanders aan dat ze wel eens het een of ander zijn vergeten in te pakken. Spullen die het meest door haastige vakantieganger worden vergeten zijn; tandenborstel (9%), oplader (9%), zonnebril (8%) en zonnebrandcrème (8%).

Andere opvallende zaken

Voor onze huisdieren treffen we wel goede voorbereidingen om ze verzorgd achter te laten. De dieren gaan bijna nooit mee op vakantie, maar worden door 78% van de huisdierbezitters bij familie of vrienden ondergebracht. 21,5% brengt zijn of haar huisdier onder in een pension.

Met het vliegtuig op vakantie? 55% van de Nederlanders geeft aan niet langer dan 5 uur te willen vliegen naar hun vakantiebestemming. Dit is ook terug te zien in de populariteit van bestemmingen zoals Turkije, Griekenland en Spanje. Daarentegen vindt 31% van de mensen het geen probleem om langer dan 10 uur in het vliegtuig te zitten.

 Huizen Nederlanders goed beveiligd tijdens afwezigheid

Ook als het om ons huis gaat, treffen we goede maatregelen voor de vakantie. Ruim 95% van de Nederlanders doet tijdens de vakantie aan diefstalpreventie. De vijf meest populaire manieren om diefstal te voorkomen zijn:

  • Buren op de hoogte brengen van de vakantie (64%)
  • Iemand de post op laten halen (56%)
  • Geen melding van de vakantie maken op social media (54%)
  • Plantjes laten verzorgen (52%)
  • Vrienden/familie op het huis laten passen (43%)

Corendon Vakantie Onderzoek

De onderzoeksresultaten zijn afkomstig uit het Corendon Vakantie Onderzoek dat in juni 2014 is afgenomen onder 1163 respondenten.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739