vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlanders sporten graag tijdens de vakantie

Hoe vierde Nederland de vakantie en zijn we met z’n allen juist passief of actief tijdens onze welverdiende vrije tijd? Uit een onderzoek blijkt vooral het laatste, Nederlandse vakantiegangers sporten graag en geven de voorkeur aan een actieve vakantie.

Uitstapjes en excursies

Uitstapjes en excursies vormen een belangrijk onderdeel van onze vakantie. Gemiddeld zijn we zo’n 3 uur per dag bezig met het ontdekken van de omgeving op de vakantiebestemming. De specifieke uitstapjes en excursies worden door het overgrote deel van de Nederlanders (68% ) ter plaatse geboekt bij de reisleiding of excursie-aanbieder. Als er een uitstapje wordt gemaakt, kopen we de lunch meestal in een lokale supermarkt. Hoewel wij Nederlanders in het buitenland te boek staan als gierig, pakt slechts 8% elke dag wat extra’s mee bij het ontbijtbuffet om dit bij de lunch op te eten.

Sportieve activiteiten

Ook op sportief gebied zit Nederland niet stil tijdens de vakantie. Het blijkt dat veel Nederlanders de voorkeur geven aan een actieve vakantie. Maar liefst 35,9% van de vakantiegangers sport dagelijks tijdens de vakantieperiode. Gemiddeld sporten we ongeveer een half uur per vakantiedag.

Lezen en internet

Tijdens de vakantie wordt er aardig wat afgelezen. Per dag besteden we gemiddeld 2 uur en 20 minuten aan lezen. We lezen gemiddeld 1,8 boeken per persoon tijdens de vakantie. Uit dit onderzoek blijkt dat het internetgebruik op de vakantiebestemming veel lager ligt dan thuis. Gemiddeld zijn we per dag slechts drie kwartier achter de laptop, tablet of smartphone te vinden.

Ontspannen en slapen

Natuurlijk vinden we het ook heerlijk om even helemaal niets te doen. Zo ontspannen we graag op het strand of bij het zwembad. De meeste vakantiegangers slapen tijdens de vakantie net zo goed als thuis. Opvallend is dat twee keer zoveel vrouwen (20% van de vrouwen, tegenover 10% van de mannen) aangeeft dat zij tijdens de vakantie juist slechter slapen dan thuis.

Bron: Corendon Vakantie Onderzoek dat in juni 2014 is afgenomen onder 1163 respondenten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739