vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Nederlanders kunnen met een toeristenvisum naar Saoedi-Arabië

Toeristenvisum voor Saoedi-Arabië

Toeristenvisum voor Saoedi-Arabië

Het conservatieve Saoedi-Arabië is voortaan ook te bezoeken voor Nederlandse toeristen. Sinds 28 september 2019 worden er toeristenvisa verstrekt voor toeristen uit 49 landen, waaronder de meeste Europese landen de VS, Australië, Japan en China. Een toeristenvisum gaat ongeveer 80 dollar kosten.

Voorheen was het vrijwel onmogelijk om het streng islamitische land te bezoeken. Tot nu toe werden alleen visa verstrekt aan personen op zakenreis, pelgrimstocht of voor officiële staatsbezoeken. In december vorig jaar werd er een begin gemaakt met de visumliberalisatie, zo werd er al een e-visum uitgegeven voor bezoekers van sportevenementen en concerten.

Saoedi-Arabië hoopt dat door het verstrekken van toeristenvisums het toerisme zal opbloeien en zal zorgen voor alternatieve inkomsten. Het land is nu vrijwel volledig afhankelijk van de olie-opbrengsten.

Strenge regels voor bezoekers

Wie  Saoedi-Arabië wil bezoeken zal wel rekening moeten houden met een waslijst aan regels waar men zich aan dient te houden. In het openbaar elkaar zoenen mag bijvoorbeeld niet. Tijdens gebedstijden (vijf keer per dag) is lawaai maken, spugen, voordringen en zomaar foto’s van mensen maken zonder toestemming ten strengste verboden. Wie het land tijdens Ramadan bezoekt mag niet in het openbaar eten of te drinken zolang de zon op is. Er staan forse boetes op het overtreden van de regels.

Er zijn daarnaast wel een aantal versoepelde regels voor reizigers uit andere landen. Zo hoeven vrouwelijke toeristen niet begeleid te worden door een man en geen traditionele lichaamsbedekkende kleding te dragen. Wel wordt toeristen gevraagd zich ‘passend’ te kleden. Alcohol blijft echter verboden voor iedereen dus ook voor bezoekers. Niet-moslims mogen de heilige plaatsen Mekka en Medina niet bezoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739