vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Een op de vijf Nederlanders verliest waardevolle bezittingen op vakantie

Een op de vijf nederlanders verliest waardevolle bezittingen op vakantie

Twintig procent van de Nederlandse vakantiegangers heeft wel eens waardevolle bezittingen, zoals identiteitsbewijs, telefoon of geld, verloren tijdens een reis. Meer dan de helft van hen heeft deze bezitting nooit meer teruggevonden, zo blijkt uit onderzoek van Master Lock.

Met het winterseizoen en bijbehorende skireisjes voor de deur, is het een goed moment om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen.

Huissleutels, identiteitsbewijzen of geld zijn belangrijke zaken om goed in de gaten te houden als je weg van huis bent. Het verlies van een van deze eigendommen zorgt namelijk niet alleen voor lastige situaties bij lokale autoriteiten, maar het betekent vaak ook financieel verlies.

Toch verzekert 25% van de Nederlanders zich niet actief voor verlies van eigendommen, of men weet niet of ze verzekerd zijn. Voor vrouwen heeft dit grotere consequenties dan voor mannen; hoewel vrouwen over het algemeen zuiniger zijn op hun eigendommen, vinden mannen vaker eigendommen terug.

Bewaren van bezittingen

Wellicht heeft dit alles te maken met de manier waarop bezittingen worden bewaard. Waar meer dan de helft (53%) van de ondervraagde mannen hun bezittingen in hun zakken bewaart, doet slechts 19% van de vrouwen dit. Van de vrouwen geeft het merendeel de voorkeur aan een tasje.

Zowel mannen als vrouwen laten hun bezittingen liever niet achter in hun appartement of hotelkamer. Slechts 10% van de mannen en 10% van de vrouwen maakt gebruik van een kluisje of verstopt bezittingen in een koffer. Overigens speelt leeftijd hierbij ook een rol; waar jongeren tot 24 jaar spullen vrijwel altijd bij zich houden, neemt dit naarmate men ouder wordt af. 36% van de 45-plussers is Uitgebreidabel met het achterlaten van hun spullen in het kluisje van hun kamer.

Slechts een enkeling heeft een zelf meegebracht kluisje waarin ze waardevolle bezittingen bewaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739