vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

‘Nederlanders waarderen eigen vakantie hoog’

Nederlanders waren in 2014 zeer tevreden over hun eigen vakantie, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. De vakantie krijgt een gemiddeld rapportcijfer van 8,15. De vakantie van 2014 scoort daarmee net iets hoger dan de vakantie van 2013, die een rapportcijfer van 8,12 kreeg.

Dat blijkt uit een onderzoek van Zoover, waarin 2,8 miljoen vakantiebeoordelingen werden vergeleken. Het goede zomerweer in eigen land droeg bij aan het hoge rapportcijfer, zo blijkt uit het onderzoek.

Oostenrijk beste vakantieland

Nederlanders blijken het meest tevreden te zijn over een vakantie in Oostenrijk. Het land krijgt gemiddeld een rapportcijfer van 8,18. Portugal eindigt op de tweede plaats, met een cijfer van 8,17. Op de derde plaats eindigt Spanje, met een cijfer van 8,03. Frankrijk staat op een tiende plaats, met een cijfer van 7,88. Dit heeft vooral te maken met de mindere waardering op wintersportbestemmingen. In de zomer doet Frankrijk het beter.

Frankrijk was in 2014 het meest bezochte vakantieland, gevolgd door Spanje, Italië, Turkije en Griekenland. Bij de kleinere vakantielanden wordt vakantie in Noorwegen (8,6) , Polen (8,5) en Zwitserland ( 8,4) zeer hoog gewaardeerd. Cyprus scoorde slechts een 6,99, en is daarmee de hekkensluiter. Steeds minder mensen kiezen voor een vakantie op het eiland.

Nederlanders die een bed & breakfast boekten waren daar zeer tevreden over en gaven gemiddeld een 9,17 voor hun verblijf. Ook vakantiehuisjes waren in 2014 populair. Van de hotels doen de 5-sterren accommodaties het goed, met een gemiddelde beoordeling van 8,35.

De campings in Nederland scoren het hoogste van heel Europa, met een gemiddeld rapportcijfer van 8,4. De Oostenrijkse en Italiaanse campings eindigden met een cijfer van 8,2 en 7,9 op de tweede en derde plaats.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739