vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlanders massaal op wintersport

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Deze winter gaan maar liefst één miljoen Nederlanders op wintersportvakantie. Het aantal wintersporters evenaart daarmee het aantal van vorig jaar, volgens een bericht van de ANWB.

Populaire wintersportlanden bij Nederlandse wintersporters zijn:

  • Oostenrijk (50%)
  • Frankrijk (18%)
  • Duitsland (13%)
  • Zwitserland (7%)
  • Tsjechië (5%).

Skihelm

De skihelm neemt een steeds belangrijkere plaats in, als onderdeel van de uitrusting. In wintersportwinkels is de vraag groot en op het internet is er een enorme stijging te zien naar een ‘skihelm online’. Was deze zoekopdracht in november 2009 in Nederland nog nihil te noemen, in december 2009 werd de zoekterm steeds vaker gezocht en afgelopen december had de zoekopdracht zijn beste maand ooit. Dit blijkt uit gegevens van een vergelijkend onderzoek van het Nederlandse skihelm merk MONTE SKI.

De interesse in ‘kinderskihelm’ online vertoont hetzelfde patroon en dat is begrijpelijk, omdat in steeds meer Alpenlanden het dragen van een skihelm tot 14 jaar verplicht gesteld wordt. Het dragen van een skihelm verkleint de kans op een schedelfractuur met liefst 60%.

Botsingen zorgen steeds vaker voor ernstig (hoofd)letsel. Door verbeterde technieken en materialen zijn de snelheden die skiërs en snowboarders bereiken hoger dan vroeger. Dit brengt meer risico met zich mee. Zo is een botsing van 30 kilometer per uur vergelijkbaar met een val van 3,5 meter hoog. Ga je 50 kilometer per uur? Dan is dit maar liefst een val van 10 meter hoog.

Het aantal verwondingen aan het hoofd ten gevolge van een botsing is met 300% toegenomen. Vooral kinderen worden het slachtoffer van botsingen. Het dragen van een skihelm kan hoofdletsel en veel ellende voorkomen.

Korting op skihelm

Reisverzekeraar Allianz Global Assistance biedt haar verzekerden een korting van 20% bij de aanschaf van een skihelm. Het invoeren van het polisnummer van de reisverzekering is voldoende om de korting te verkrijgen. Deze actiekorting op www.wintersporthelmen.nl is geldig tot en met 28 februari 2011.

Wintersport reisverzekering

Wintersporten brengt meerdere risico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Indien je een been breekt op de piste, wordt er gebruik gemaakt van speciaal vervoer. De kosten hiervan worden niet altijd vergoed door je zorgverzekeraar. Verstandig is het om een reisverzekering af te sluiten inclusief dekking voor medische kosten. Een helikoptervlucht van de piste naar het ziekenhuis kost enkele duizenden euro’s, per half uur. Een gipsvlucht bedraagt al snel drie- tot vierduizend euro aan kosten. Met de juiste reisverzekering (inclusief wintersportdekking) worden deze kosten vergoed door je reisverzekeraar.

Last-minute wintersportvakanties worden steeds vaker geboekt. Vergeet in dat geval niet om een reisverzekering af te sluiten met wintersportdekking. De kosten kunnen immers flink oplopen, bijvoorbeeld als er gerepatrieerd moet worden.

Bekijk vooraf de polisvoorwaarden van je reisverzekering. Sommige reisverzekeraars hanteren namelijk uitzonderingen wat betreft de dekking, zoals off-piste skiën. Heb je een doorlopende reisverzekering en ga je op wintersport? Kijk dan of je het wintersportrisico meeverzekerd hebt.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739