vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Nieuwe Hilton hotel Amsterdam Airport Schiphol geopend

Hilton-schiphol

Vandaag opent op Schiphol het ‘Hilton hotel Amsterdam Airport Schiphol’ haar deuren voor de eerste gasten. Het nieuwe hotel is met 433 kamers, 23 vergaderzalen, een ballroom en een totale omvang van 40.150 vierkante meter het grootste hotel op Schiphol.

Het hotel ligt aan de hoofdentree naar de aankomst- en vertrekhal van de luchthaven. Een overdekte promenade verbindt het nieuwe Hilton hotel direct met de terminal van de luchthaven.

Het hotel vormt een herkenningspunt op Schiphol. Het ontwerp van Mecanoo met sterke, originele vormen valt op met zijn iconische kubusvorm ende ruitvormige gevel. Het Atrium met een glazen plafond op 42 meter hoogte, vormt het hart en de belangrijkste ontmoetingsruimte van het hotel; de lobby en de lounge. Het glazen plafond en de balustrades brengen het daglicht tot diep in het gebouw. Vanuit de galerijen hebben gasten een spectaculair uitzicht op de lobby en lounge.

In het interieurontwerp van The Gallery HBA staat de ‘Dutch Touch’ centraal: geïnspireerd door Nederlands cultureel erfgoed, geschiedenis, tradities en typische kenmerken van Nederland. Dit thema is overal in het hotel doorgevoerd.

Een selectie van originele meesterwerken uit de kunstcollectie van Schiphol Group wordt tentoongesteld op verschillende locaties in het hotel. Onder de kunstwerken zijn stukken van hedendaagse Nederlandse kunstenaars, waaronder Corneille, Anton Heyboer, Armando, Ger van Elk, Jan Cremer en René Daniels.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739