vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

NMa: kwaliteit reisverzekeringen vergelijkingssites ver onder de maat!

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) vindt de kwaliteit van de meeste vergelijkingssites voor spaarrekeningen en reisverzekeringen ver onder de maat.

Vergelijkingssites tonen onjuiste premies

De NMa noemt vergelijkingssites wel nuttig voor de consument, mits ze volledig, correct en transparant zijn. Helaas is dit niet het geval. Volgens een onderzoek van de NMa, blijkt de meerderheid van de reisverzekeringvergelijkingssites zelfs onjuiste premies te tonen. De NMa adviseert consumenten daarom om meerdere vergelijkingsites te raadplegen. Daarnaast is het raadzaam om op de website van de aanbieder van de beoogde reisverzekering na te gaan of de informatie overeenkomt met de informatie op de vergelijkingssite.

Niet transparant

Uit het onderzoek blijkt dat op meer dan 60 procent van de vergelijkingssites een belangrijk deel van verzekeringspremies niet klopt. Ook blijkt dat ongeveer 30 procent van de vergelijkingsites voor spaarrekeningen en driekwart van de vergelijkingssites voor reisverzekeringen te weinig producten tonen. Verder is ongeveer de helft van de vergelijkingssites niet transparant over de eigenaar en/of het verdienmodel van de vergelijkingssite.

Informatie en premies moeten kloppen

Volgens de NMa doen de sites er goed aan zich te verbeteren door meer producten te tonen, te controleren of de informatie klopt en dagelijks de prijzen van alle producten bij te werken. Een andere mogelijkheid om de kwaliteit van vergelijkingssites te verbeteren, is door het invoeren van een gedragscode. Een dergelijke code kan ook toepasbaar zijn voor vergelijkingssites in andere sectoren.

De NMa heeft de kwaliteit van 21 vergelijkingssites voor spaarrekeningen en 17 vergelijkingssites voor doorlopende reisverzekeringen beoordeeld op verschillende criteria, zoals correctheid, volledigheid en transparantie. Voor de reisverzekeringen zijn er slechts twee vergelijkingssites die op alle criteria de hoogste score halen. Voor spaarrekeningen is er geen enkele vergelijkingssite die op alle criteria de hoogste score heeft behaald.

Naschrift redactie ReisverzekeringBlog.nl

De opmerkelijke conclusies van de NMa verbasen ons niet. Met dit onderzoek is wederom aangetoond dat vergelijkingssites voor reisverzekeringen er een potje van maken.

ReisverzekeringBlog.nl adviseert de consument, net als de NMa, om een aantal premieberekeningen te maken en zelf de uitkomsten met elkaar te vergelijken. Dat kan heel eenvoudig op onze website en altijd rechtstreeks bij de betreffende reisverzekeraar.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739