vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Noorwegen duurste vakantiebestemming in Europa

De helft van de Nederlandse vakantiegangers houdt bij het kiezen van een bestemming helemaal geen rekening met de prijzen ter plekke. Toch bestaan er tussen landen grote verschillen.

In Europa is Noorwegen verreweg het duurste vakantieland, gevolgd door Denemarken, Zwitserland en IJsland. In Oost-Europa liggen de goedkoopste bestemmingen: Macedonië, Albanië en Bulgarije zijn voor vakantiegangers de helft goedkoper dan Nederland, zo schrijft ING.

Nederlanders niet prijsbewust bij kiezen van bestemming

In de zomer trekken miljoenen Nederlanders een aantal weken naar het buitenland voor een welverdiende vakantie. Velen van hen zijn zich tijdens hun vakantie minder bewust van hun uitgaven dan normaal. Maar ook vóór vertrek, bij het kiezen van de vakantiebestemming, lijkt het budget niet de boventoon te voeren. Zo speelt voor bijna de helft (46%) het lokale prijsniveau geen enkele rol bij het kiezen van de vakantiebestemming. Wisselkoersontwikkelingen zijn zelfs voor 80% niet van belang.

Lokaal grote prijsverschillen

Toch is het ene vakantieland een stuk duurder dan het andere. Dit kan voor verrassingen zorgen in lokale hotels, restaurants, supermarkten en taxi’s. Met het boeken van een all-in vakantie verkleinen vakantiegangers het risico op dit soort verrassingen. Maar voor consumenten die liever zelf hun vakantie samenstellen loont het lokale prijsverschillen tussen landen in kaart te brengen voordat ze beslissen waar de reis dit jaar naartoe gaat.

Noorwegen duurste vakantiebestemming in Europa

Noorwegen steekt binnen Europa met kop en schouders boven alle andere landen uit. De prijzen van typische vakantie-uitgaven als horeca, vervoer, voedsel en drank liggen daar bijna 70% hoger dan in Nederland. In de top 6 van duurste vakantielanden staan nóg vier Scandinavische landen. Scandinavië staat bekend om zijn hoge accijnzen op alcohol en tabak, maar supermarkten zijn er eveneens fors duurder dan hier. Ook Zwitserland behoort tot de top 6. Dit land is de laatste maanden bovendien extra duur geworden voor toeristen van buiten, door de opwaardering van de Zwitserse frank ten opzichte van de euro.

Besparen? Ga naar Oost-Europa

Vakantievieren bij onze zuiderburen is iets duurder dan in Nederland. Met name supermarktprijzen liggen in België hoger dan bij ons, vervoer is er juist goedkoper. Voor vakantiegangers die willen besparen is het verstandig de pijlen op Oost-Europa te richten. In Macedonië, Albanië en Bulgarije zijn de prijzen voor vakantie-uitgaven de helft lager dan in Nederland. Dichterbij huis, in Tsjechië en Polen, ligt het prijsniveau ook nog flink lager dan hier.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739